USD 39.75 40.04
  • USD 39.75 40.04
  • EUR 39.80 40.10
  • PLN 9.85 10.00

На ДЮСШ «Спартак» у Луцьку виділили півмільйона

31 Травня 2017 15:03
Депутати міськради вирішили виділити 500 тисяч гривень з бюджету міста на виплату боргів для тренерів ДЮСШ «Спартак». Хоч торік вони домовилися, що більше не фінансуватимуть цю установу, але думку змінили, адже альтернативного місця для тренувань вихованців досі не відшукали.

Про це стало відомо під час засідання 24 чергової сесії Луцької міської ради 31 травня.

Нагадаємо, що в Луцьку Волинське ФСТ «Спартак» має майновий комплекс, де займаються близько півтисячі спортсменів. Тут підготували 51 майстра спорту, 5 майстрів спорту міжнародного класу, учасників Олімпійських ігор. Втім керівництво не спромоглося забезпечити фінансування на школу, але й не захотіло передати в міську комунальну власність. Відповідно, цього року тренери працюють на ентузіазмі.

Щоб вирішити питання з фінансуванням тренерів, депутатам пропонували зменшити видатки на утримання ДЮСШ №3 і спрямувати ці кошти на погашення боргів із зарплати тренерам ДЮСШ «Спартак».

Як зауважив виконувач повноважень міського голови Ігор Поліщук, це питання не раз піднімалося, і він сам особисто виступав проти того, щоб їх фінансувати, якщо тренери не перейдуть на роботу в міські комунальні заклади. Проте проблема полягає в тому, що досі так і не вирішилося питання з приміщенням, де б займалися вихованці.

«Ми плануємо добудову корпусу спортшколи. Тому цей рік ми платимо востаннє зарплату тренерам зі «Спартака». Коли добудуємо новий корпус, заберемо їх на роботу і, що головне, діти займатимуться в новому корпусі. Але цей рік давайте дофінансуємо, щоб дати дітям можливість займатися», - зазначив він.

З його слів, оренда приміщення, де нині займаються діти в «Спартаку», недоцільна. Адже воно потребує значних коштів на реконструкцію, тож дешевше добудувати новий корпус. Наразі вивчається питання де саме буде розташована добудова. А згодом спільно вирішуватимуть які секції там займатимуться: художня гімнастика, фехтування чи ще якісь.

Як додав заступник міського голови Костянтин Петрочук, ДЮСШ №3 досі залишається створеною лише на папері. Туди потрібно набрати адмінперсонал, і, що найголовніше, вирішити питання з приміщенням, де б займалися діти. Поки це не вирішиться – немає змоги говорити про переведення тренерів і вихованців «Спартака» на роботу у міськраду. Мовляв, коли ця спортшкола запрацює повноцінно, тоді й переведуть дітей та тренерів.

Депутат Борис Смаль теж зазначив: між міськрадою і «Спартаком» - тривалі складні відносини, заручниками яких виявилися лучани та їх діти, які там займаються.

Тому, якщо не вирішити зараз питання з фінансуванням, у дітей відберуть право займатися спортом.

Урешті депутати погодилися виділити півмільйона гривень на виплату боргів із зарплати тренерському складу ДЮСШ «Спартак».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus