USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Через відсутність фінансування з ДЮСШ «Спартак» можуть піти тренери

25 Листопада 2016 21:58
Міська влада відмовилася продовжувати фінансування спортшколи на базі обласного фізкультурно-спортивного товариства «Спартак». Більше того, чиновники висунули умови: або приміщення передають місту, або тренерів переведуть в інші навчальні заклади.

Про це повідомив заступник Луцького міського голови Юрій Моклиця під час засідання постійної комісії Луцької міської ради 24-го листопада.

Нагадаємо, що комплекс «Спартак» є власністю ГО ФСТ «Спартак» і знаходиться у приватній власності. Приміщення розташоване у Центральному парку імені Лесі Українки в Луцьку. Цього року у «Спартака» виникли фінансові проблеми – припинилося державне фінансування й 40 тренерів лишилися без зарплати.

Тоді депутати Луцькради пішли їм на зустріч й з казни виділили 226 тисяч гривень, щоб покрити борги по зарплатах тренерів у першому кварталі. Відповідно, спортшколу профінансували, але за рахунок центру здоров'я.

Тим часом, Заступник Луцького міського голови Юрій Моклиця пообіцяв, що приміщення візьме на утримання Луцькрада, коли там створять ДЮСШ. Як наслідок, спортшколу створили, а проблеми з утриманням лишилися.

Тепер же, каже посадовець, у долі «Спартака» два шляхи. Міськрада пропонує громадській організації підписати інвестиційну угоду, згідно з якою бере на себе зобов'язання фінансового утимання установи й через 10 років отримає у комунальну власність саме приміщення. Якщо ж на це не погодяться у "Спартаку", то, каже Юрій Моклиця, фінансування не буде, а щоб спортивні секції не закрилися, - для тренерів створять ставки при міських ДЮСШ.

«Є два варіанти розвитку подальших подій: ми підпишемо з ФСТ інвестиційну угоду, вкладаємо кошти у «Спартак» й через 10 років отримуємо це приміщення, або створимо додаткові ставки для тих тренерів при наших міських ДЮСШ, які там працюють, аби вони надалі могли тренувати краян. А тоді хай вони (ред., - керівництво ФСТ) роблять собі, що хочуть», - пояснює посадовець.

Та додає, що питання вирішиться вже до кінця тижня й схиляється він думкою до другого варіанту. Мовляв, ФСТ не шукає компромісів, а пропонує викупити приміщення.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
1 Показати IP 25 Листопада 2016 22:40
хто кандитат?
111 Показати IP 25 Листопада 2016 22:55
Допоки конфлікти тривають – страждають вихованці, серед яких є чотири кандидати на участь в Олімпіаді в Ріо-де-Жанейро.
Ріо де Жанейро Показати IP 26 Листопада 2016 06:32
Рєбят, ви чьо?) Я вже відбулася! (с) Олімпіяда
Юра Турнікет Показати IP 26 Листопада 2016 11:14
Є приклад : в Дніпропетровській області через півроку після передачі в комунвласність школу закрили. Відміна фінансування з держбюджету , пов'язана з так званою реформою децентралізації. Фактично міська влада мала б фінансувати школи фст спартак та фст україна за рахунок збільшення доходів від децентралізації. Однак питання в шкурних інтересах деяких посадовців (привіт Кравчук і Гупало) , а також керівника фст спартака Баженкова, який замість знаходження компромісів ладен швидше домогтися продажу спорткомплексу. На тренерів та працівників просто ніхто не звертає уваги
волинь Показати IP 26 Листопада 2016 14:32
чому ми повині фінансувати киівськіе майно це корупція нехай депутати скажуть кому належить спартак та динамо потрібно гроші вкладати в луцкі дюсш
стоп Показати IP 26 Листопада 2016 14:42
романюк дограеться з спартаком до уголовки

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus