USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

На екс-заступника начальника митниці, який побив патрульного, відкрили кримінал

31 Травня 2018 12:35
За напад на поліцейського у Ковелі відкрито кримінальне провадження і призначена судмедекспертиза.

Про це повідомляє Район.Ковель.

Нагадаємо, 12 травня у Ковелі на вулиці Брестській екіпаж патрульних виявив автомобіль «Mitsubishi Pajero», водій якого припаркувався ближче, ніж за 10 метрів до пішохідного переходу. Цим порушив п. 15.9 Правил дорожнього руху, тож інспектор поінформував чоловіка, що винесе відповідну постанову.

Під час спілкування водій почав грубо висловлюватись на адресу полісмена, вийшов з автомобіля та наніс йому удар по голові. На вимогу припинити чинити опір не реагував, тож був затриманий з допомогою спецзасобів. Коли опинився в кайданках на землі, продовжував лаятись, ображати честь і гідність патрульних та погрожував «останнім днем роботи в тій поліції». Відео інциденту, який стався 12 травня, опублікувала прес-служба патрульної поліції у Волинській області.

Агресивним водієм виявився колишній заступник начальника Ягодинської митниці, ковельчанин Анатолій Базярук.

Відомості про інцидент внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань 13 травня 2018 року за № 12018030110001013 за ознаками злочину, передбаченого ч. 2 ст. 342 Кримінального кодексу України. Опір працівникові правоохоронного органу під час виконання ним службових обов’язків, члену громадського формування з охорони громадського порядку і державного кордону або військовослужбовцеві під час виконання цими особами покладених на них обов’язків щодо охорони громадського порядку – карається штрафом від п’ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до чотирьох років, або позбавленням волі на строк до двох років.

Слідчий суддя Ковельського міськрайонного суду Петро Бойчук задовольнив клопотання старшого слідчого відділу поліції, призначивши судово-медичну експертизу з метою встановлення тяжкості та характеру тілесних ушкоджень, завданих поліцейському.

Нагадаємо, що Анатолія Базярука торік вже судили за хуліганство. Згідно складеного протоколу про адміністративне правопорушення, 15 серпня 2017 року об 11-й годині 15 хвилин у приміщенні Ковельської центральної районної лікарні він нецензурно виражався, лаявся, ображав медичних працівників, вчинивши тим самим адміністративне правопорушення, передбачене ст. 173 КУпАП.

Як інформувалося на сайті «Слово Волині», у 2012 році Анатолій Базярук звільнився за власним бажанням після перевірки на митниці. Тоді на митних постах «Ягодин» та «Устилуг» «позбулися» п’ятнадцяти інспекторів і одного начальника відділу. Шестеро людей звільнили за порушення присяги, решта написали заяви за згодою сторін. Їхні махінації розкрила комісія з Києва, яку поміж собою митники називали «похоронною бригадою».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Правдоруб Показати IP 31 Травня 2018 13:18
Це ж "чудо" звикло за час роботи на митниці щоб до нього звертались як до царя, чого не зробив полісмен за що був суворо покараний рукопокладанням у довільній формі)))
aa Показати IP 31 Травня 2018 13:34
Цікаво, чи буде грозити 5 років лагерей йому як бабі яка покусала поліцея на днях. Покусала - 5 років, удар в голову - вибачення від поліцея?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus