USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.10 39.50
  • PLN 9.71 9.93

На фізкультурно-спортивні товариства Волині чекає реорганізація

28 Січня 2016 17:50
Фізкультурно-спортивні товариства області потребують 1,3 мільйона гривень фінансування, втім, свою фінансово-господарську діяльність ведуть непрозоро. Тому депутати облради наголошують на необхідності їхньої реорганізації та готові припинити фінансування.

Про цей йшлося під час засідання постійної комісії обласної ради з питань освіти, науки, інформаційного простору, культури та мови, національного і духовного розвитку, сім’ї, молоді, спорту та туризму сьогодні, 28-го січня.

Із цього приводу начальник відділу соціально-культурної сфери департаменту фінансів Головного фінансового управління Волинської облдержадміністрації Юрій Фредюк запевнив, що ФСТ потрібно перестати фінансувати.

«Ми пропонуємо не давати фінансування на апарати адміністративних закладів ФСТ «Колос», «Динамо», «Спартак» та «Україна». Торік на їхнє утримання ми витратили 1,3 мільйона гривень. Навантаження на обласний бюджет постійно зростає, нам передають позашкільні заклади, передали профтехосвіту, а от доходи не додаються, тому доводиться скорочувати й оптимізовувати, де можна», – розповів чиновник.

Депутат Петро Савчук наголосив, що неправильно людей ставити перед фактом їхнього закриття, мовляв, потрібно напрацювати пропозиції й розглянути питання в комплексі.

На це начальник відділу з питань фізкультури і спорту ОДА Ігор Дмитришин запропонував передати ФСТ в комунальну власність, з його слів, це буде сприяти ефективному менеджменту й фінансовій прозорості».

«Ми говоримо про апарати, а тренера, школи будуть фінансуватися. Альтернатива така: є у нас обласний центр «Спорт для всіх», вони продовж 3-ох років займають першу позицію серед подібних організацій по всій Україні, мають сільські центри. Ось тут ми можемо проводити масові заходи, передавати важелі управління без додаткового фінансування. Як вихід із ситуації – передати фізкультурно-спортивні товариства в комунальні заклади, це крок у майбутнє», – розповів посадовець.

Такий стан справ обурив депутата Віталія Кварцяного, який виступив категорично проти припинення фінансування.

«Кому влізла думка в голову не фінансувати!? Спорт на Волині тримається на фанатизмі тренерів, які люблять свою професію, й усім своїм єством підтримують його та розвивають. Тому ми всі повинні підтримати фінансування, адже це спортивні змагання, інфраструктура, тисячі дітей… Ми повинні дати їм два роки, щоб вони попрацювали й доказали все, на що здатні, аби кожен зрозумів, що без них спорт в області втратить потуги», – закликав обранець громади.
Зауважимо, що жодна із ФСТ не представила детальний фінансово-господарський звіт, що обурило частину депутатів, адже присутні не могли зрозуміти, які вони мають надходження та видатки.

Після тривалих дискусій члени профільної комісії ухвалили рекомендувати депутатам обласної ради під час сесійного засідання продовжити фінансування на півроку. А по завершенню цього часу зайнятися реорганізацією структур.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 12
222 Показати IP 28 Січня 2016 18:37
Фредюк ти що з глузду зіхав чи що? І так мало дітей ведуть здоровий спосіб життя батьки невсі можуть платити заспортивні секціі тим паче в цей час .тренера дуже стараються чим більше дітей забрати з вулиці щоб не курили пива не пили наркотики не вживали.але тобі всеодно напевно краще скоротіть на себе видатки ітоді нетільки в спорті буде все люкс а й у всіх напрямках фінансування.як буду бачити в місті то плюну в морду скотиняка ти така.
333 до 222 Показати IP 28 Січня 2016 19:52
Ви не зрозуміли.Мова йде про фінансування керівного апарату облрад "Спартака" ,"Динамо",тощо.Мова не йде про тренерів,а про чиновників.Треба передати їх майно в комунальну власність,де воно буде використовуватись ефективніше.А ті не хочуть ,бо сидять на аренді залів та саун,і мають гроші з цього на карман.А держава дай зарплату.
222 до 333 Показати IP 28 Січня 2016 22:30
Держава так фінансує що немає опалення криша тече оце фінансування!!!!!!!!!!
СКАЙ Показати IP 28 Січня 2016 18:47
ЦИХ ТОВАРИСТВ НЕМАЕ НІДЕ У СВІТІ ХАЙ КВАРЦ ПОЧИТАЕ ЗАКОНИ
Вова до СКАЙ Показати IP 28 Січня 2016 20:46
Є, немає, яка різниця, через тиждень малому до Львова їхати (чемпіонат України) 1000 - 1300 грн. з проживанням і т.д., нормально?
Дядя Серьожа до СКАЙ Показати IP 28 Січня 2016 22:38
Нема таких, є інші. І фінансування у них в сотні разів більше.
Мама Показати IP 28 Січня 2016 22:55
Всі змагання оплачують батьки -чи місцеві чи ті що кудись виізджають.все на інтузіазмі тренерів та батьків.скількі вже можна брехати цим депутам що вони роблять все для людей???????набридло!!!!!!!подивіться нанаші вулиці різні кабаки іклуби кому це вигідно????????що коли молодь зпивається так потрібно?так легко тоді красти? З Вашим вже фінансування?!батьки купляють спорттивневзуття одяг інвентар плюс поізки проживання харчування.що Ви фінансуєте?????
СКАЙ ДО ВСІХ Показати IP 28 Січня 2016 23:58
ВИ НІЧОГО НЕ РОЗУМІЕТЕ В РОЗВИТКУ +СПОРТИВНИХ ІНФРАССТРУКТУР ДІЮЧІ ТОВАРИСТВА І ІХ КЕРІВНИКИ ГУБЛЯТЬ СПОРТ А НЕ РОЗВИВАЮТЬ ЙОГО А ЗА КОРДОНОМ ФІНАНСУЮТЬ ФЕДЕРАЦІІ І СПОРТ КЛУБИ БЕЗ ВЕЛИКОІ КІЛЬКОСТІ КЕРІВНИКІВ ЯК У НАС
СКАЙ ДО ВОВА Показати IP 29 Січня 2016 00:01
ТО НАЩО ТОБІ ПЛАТИТИ ГРОШІ СПОРТ ТОВАРИСТВАМ САМ ПОДУМАЙ КУДИ ВОНИ ТРАТЯЬ ГРОШІ
сердито Показати IP 29 Січня 2016 10:35
Це про фінансування апарату спорттоварств (керівництво, бухгалтер, клерки всілякі, які до спорту немають відношення, а зарплату хочуть). І хочуть на свої зарплати 2 млн. наших податків. Не на дітей....А депутати яраз говорили про фінансування ДЮСШ, щоб гроші туди направити.
спорт до скай Показати IP 29 Січня 2016 13:53
а федерації та клуби де гроші беруть? з внесків спортсменів.тепер і дюсш платні будуть?
тренер Показати IP 29 Січня 2016 14:04
фінансувати дюсш та тренерів треба по рейтингах спорт.результ. а в нас що??????

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus