USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Спортивні товариства Волині профінансують лише на квартал

9 Лютого 2016 11:50
На обласні апарати ФСТ «Колос», «Динамо», «Спартак» та «Україна» в бюджеті Волині передбачили 316 тисяч гривень.

Про це стало відомо під час засідання бюджетної комісії обласної ради сьогодні, 9 лютого.

Так, в проекті бюджету на 2016 рік не були передбачені кошти на фінансування обласних апаратів згаданих спортивних товариств.

Вперше це питання піднімалося під час засідання круглого столу «Проблеми розвитку сфери фізичної культури та спорту області. Перспективи фінансування у 2016 році» за участю представників спортивних товариств області та представників влади. Згаданий захід зініціював голова обласної ради Ігор Палиця, який заявив, що в області цього року планують збільшити видатки на спорт, а ще в краї запускається повноцінна програма підтримки спорту.

Тоді з’ясувалося, що з обласного бюджету на обласні апарати цих товариств кошти не передбачені. Під час засідання бюджетної комісії, депутати розглядали звернення спортивних товариств, які просили все-таки передбачити фінансування.

Сьогодні, повертаючись до цього питання, депутати з’ясували, що є декілька варіантів вирішення проблеми. Комісія з питань спорту запропонувала профінансувати ФСТ на півроку. Та вчора під час погоджувальної ради депутати домовилися профінансувати згадані товариства на квартал.

Голова облради Ігор Палиця зазначив: він наполягає на своїй позиції щодо передачі майна ФСТ в комунальну власність і хоче більш детальної інформації, на що конкретно потрібні кошти обласного бюджету.

Тому керівникам ФСТ пропонується надати звіти про використання бюджетних коштів та внести на розгляд депутатів бізнес-плани своєї діяльності.

ФСТ «Колос» просило таки профінансувати їх річну діяльність і депутати погодилися. Ще варто з’ясувати, на що пішли гроші, виділені для статутної діяльності за перший квартал. І якщо визначать, що це товариство, яке займається розвитком сільського спорту, не бездумно витрачає обласні кошти, а займається дітьми, підтримають і надалі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
taras.churilo Показати IP 9 Лютого 2016 13:42
Правильно, розвиток спорту потрібен, але будьте добрі, відзвітуйтесь за використані кошти
Ірина Таран Показати IP 9 Лютого 2016 13:56
Думаю скоро Палиця введе практику звітування за використані кошти для всіх підприємств обласного підпорядкування
Юлія Парій Показати IP 9 Лютого 2016 15:07
А вищезгадані спортивні товариства насправді повинні бути зацікавлені розвитком спорту на Волині, а не просто чекати коштів з обласного бюджету
до юліі Показати IP 9 Лютого 2016 16:18
ти трохи того чи при...дурюешся?? а навіть на зарплату тренеру ти дасиш?? ума -палата....

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus