USD 39.35 39.68
  • USD 39.35 39.68
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.80 9.95

На колінах і з гіркими сльозами: у Володимирі вклонилися Небесній Сотні

20 Лютого 2015 17:39
Тужлива «Пливе кача» - пісня-реквієм за тими, кому жорстока рука злочинного режиму вкоротила віку, скликала сьогодні сотні володимир-волинців на центральну площу міста аби вшанувати Героїв Небесної Сотні.

Хресною ходою від собору Різдва Христового і до центрального майдану міста студенти місцевих навчальних закладів пронести портрети усіх загиблих Героїв Небесної Сотні.

Вшановували їх перед меморіальною дошкою на якій увіковічені в портретах загиблі в АТО володимир-волинці. До вже існуючи портретів додали ще чотири з іменами воїнів, що загинули, обороняючи Україну від підступного ворога: Сергія Свища, Дмитра Головіна, Михайла Ілляшука, Миколи Ларіна.



І як тільки портрети воїнів з’явилися на дошці, в натовпі заголосили їх рідні.



До портретів понесли квіти та лампадки, а рідні воїнів падали на коліна перед ними і проливали гіркі сльози. Стримати сльози не могли ні чоловіки, ні жінки…



Після того, як священики відслужили поминальну панахиду за загиблими воїнами АТО та Героями Небесної Сотні, відбувся мітинг на якому виступили політики та учасники Революції Гідності.
Вів захід учасник війни в Афганістані Олександр Куцик.

Депутат міської ради Сергій Коба назвав поіменно жителів міста та району, котрих у ті криваві дні лютого жорстоко побили на Майдані беркутівці, а зараз вони добровольцями пішли у військо та борються з російсько-терористичними військами.

Емоційним був виступ депутата міської ради Надії Цикалюк, яка відмітила, що саме завдяки Героям Небесної Сотні українці проголосили себе нацією на увесь світ:

«Народ хотів жити у вільній, чесній європейській державі, і я вірю в наш народ, бо і Революція гідності, і війна на сході показують, що українці – сильний народ. Я вірю в те, що ми змінимо систему, бо не обличчя у владі треба міняти, а ламати систему, викорінювати корупцію, боротися і не бути байдужим».

Учасник Революції гідності Ігор Себій провів історичну паралель між подіями на Майдані і періодом національно-визвольних змагань 1917-1920 років, зауваживши, що якби під Крутами боронити Україну вийшло 30 тисяч людей, то б історія змінилася:

«Небесна Сотня – це прості, звичайні люди, яким не було байдуже в якій державі жити. Вони цінували своє життя, але віддали його за своїх друзів та побратимів. Рік після Майдану - і три генеральних прокурори не назвали імена тих, хто розстрілював в центрі Європи мирних людей. Ті, хто прийшов до влади завдяки тим Героям, що поклали своє життя, зараз імітують розслідування і, напевно, не мають політичної волі, щоб оголосити імена тих злочинців, які ще й досі перебувають у Верховній Раді».

Резюмуючи події Революції гідності у Володимирі-Волинському Ігор Себій пригадав транспарант у підтримку Януковича, який на своєму офісі вивісив місцевий бізнесмен Сергій Ковальчук. На думку пана Ігоря, за це бізнесмена потрібно було притягнути до відповідальності, а не дозволяти працювати його бізнесовим схемам і надалі.

Заступник голови Володимир-Волинської районної ради Павло Карпюк наголосив, що не тільки Герої Небесної Сотні, але й воїни, які загинули в АТО, віддали заради боротьби за Україну своє життя.

«Ми не маємо права підвести їх. Дуже багато попереду роботи, ми не маємо стояти осторонь. Кожен з нас має контролювати владу для того, аби вона працювала на користь української держави. Буквально вчора наші священики повернулися з-під Дебальцевого. І це приклад, як повинен діяти кожен з нас: хтось - там захищаючи Україну, хтось - тут, вирощуючи хліб. Але всі ми маємо докластися до загальної перемоги», - зазначив Павло Карпюк і закликав пригадати кожного героя, який вже не поруч з нами, а споглядає за нами духовно з небес.

Зворушливу пісню під назвою «Молитва за Україну» під гітарний акомпанемент виконав Олександр Стемковський.



З площі учасники мітингу пройшли до меморіальної стели Героям Небесної Сотні на однойменній вулиці, де священики відслужили ще одну панахиду.

До присутніх із закликом не продаватися та не боятися казати правду звернулася учасниця Майдану Ольга Нечитайло.

Місцева поетеса Інна Совальська відзначила, що у Володимирі-Волинському результатами Революції гідності користуються не ті, хто її робив, а навпаки, ті, хто не сприяв поваленню режиму Януковича, ще й отримують державні нагороди.

Ставлення місцевої влади до вшанування пам’яті Героїв Небесної Сотні яскраво продемонстрував той факт, що не була дана вказівка перекрити рух на вулиці Устилузькій. Учасники жалобної ходи до меморіальної стели Героям Небесної Сотні змушені були зайняти частину дороги, а повз них постійно їздили автомобілі. І якби хтось з водіїв не справився з керуванням, наслідки могли б бути трагічними. Та й за гулом автомобілів імена Героїв Небесної Сотні, а їх студенти під кінець мітингу називали поіменно, ледь можна було розчути.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 23
Катя Показати IP 20 Лютого 2015 17:51
Сумно.. Нехай лиш їх жетва буде не марна..
оптиміст до Катя Показати IP 20 Лютого 2015 19:21
Буде немарна, коли менше плакатимемо за полеглими, а житимемо заради живих! Всю срань із-за якої маємо нині кров і горе поки не винесемо з крісел, ще не раз прийдеться сльзи пролити на могилах рідних і близьких. Здається, ми зупинилися.Не варто.
запитання до Катя Показати IP 20 Лютого 2015 19:32
А хіба по фото не видно, як позганяли мов телят дітей з навчальних закладів щоб зробити масовку, а рік тому директори шкіл та інших закладів , наклавши в штани, сиділи і вичікували. Герої сьогодні? До смітника підходьте, ласкаво просимо !!!
наш кор. до Катя Показати IP 20 Лютого 2015 21:26
Дивно якось не було на мітингу Петра Даниловича з Морозом.Певно в столицю поїхали єфремова з чєчєтовим захищати.
ія Показати IP 20 Лютого 2015 18:30
ШАНОВНІ АКТИВІСТИ-МАЙДАНІВЦІ ВОЛИНІ! Негайно треба організувати відставку Гунчика В.В., голову ОДА! Він не допускає до себе на прийом людей по екстренно важливих питаннях. Обложив себе такими "сцикухами" (даруйте!), поінформованими, щоб до нього не попали на прийом люди! Так завалили видання книги-реквієму "Небесна сотня" Надії Корнійчук, яка так і не вийшла до річниці Майдану. А там чекали на неї сім'ї постраждалих Героїв Небесної сотні. В тому числі з інших республік, хто-зна, коли їх ще можна буде побачити. Гунчик – українофоб. Вчора на акції сам заявив, що він "працюватиме з реґіоналами". Тими, що українофоби. Ні один регіонал не вартий, щоб був біля керма нинішньої влади!!! Гунчику і його регіоналам – ганьба! Тричі ганьба! Підлота комуністична! Надія Корнійчук
н. Показати IP 20 Лютого 2015 18:52
ГАНЬБА! Сидять ті самі обор отні, Таких вже світ не видів. Ту ж книгу про Небесну сотню Ніяк не можна видать. До крісел всі поприлипали, Байдужі сидні, злісні. Знов правлять ті самі вандали В селі і в місті, звісно. За носа водять – скільки кпиться Вже можна супостатам? За п'ятиднівку до річниці Немає результату. Прийшла ж бо на Героїв крові, Чиновна рать пихата. Скільки сваволі, ліні й злові Ми будемо прощати? Чубара тОльга й іже з нею, Яка в ОДА залізла, Верзе щоденно ахінею... Гнать в шию ще не пізно. Народ надіявся на совість, Терпляче ждав на книгу... Та це гірка і нудна повість, Вам важливіш інтриги. Уже всі терміни минули, Як звечора, так зранку, То "запізнились", то "забули", Одні лиш обіцянки. Знов на людину вам начхати? Всі типи різних партій І Казначейство, й депутати – Один одного варті. *** То кому ж вірити нам нині? Ганьба! – покручам, владі. У "врадіївській" Україні, Куди не глянь – безладдя.
володимир Показати IP 20 Лютого 2015 19:16
А де мер, де його фракція регіонів, де всі обступивші його відморозки і борбелючня,де й....ний "меценат"- друг мера де мерські "консультанти", які рік тому звозили місцеве бидло на антимайдан??? Саганюк, прощення не буде, будь проклята "сильна "команда!
Анатоль_ до володимир Показати IP 20 Лютого 2015 19:47
спокійніше хлопче, спокійніше
володимир до Анатоль_ Показати IP 20 Лютого 2015 22:39
Я тобі б...., в батьки гожусь, тітушко нерозвинута.
виборець Показати IP 20 Лютого 2015 19:26
Прийду на подібний захід тоді, коли вся місцева сволота , яка була причетна до партії регіонів і її сателітів , стоятиме перед Володимиром там, біля шпиля на колінах.
Ніка до виборець Показати IP 21 Лютого 2015 10:39
А хто ж їх поставить на коліна. як не ти?Будеш чекати. поки за тебе хтось інший зробить? Тоді ти їхній співучасник.Діяти треба. а не базікати!
точно Показати IP 20 Лютого 2015 20:30
Карпука потрiбно спочатку проконтролювати а потiм прогнати.
Місцева Показати IP 20 Лютого 2015 21:37
У ТАКИЙ день міському голові просто необхідно бути на цьому заході. Його відсутність демонструє цинічну зневагу і до пам'яті про Небесну Сотню, і до мешканців міста. Зрештою, він розписався у власній нікчемності.
хома до Місцева Показати IP 20 Лютого 2015 22:37
Для чого бути, як ти не тих поглядів.Ще б мецената взяв, бєлю, мороза з максімкою., смоляра з поцом...Це була б наруга над памятю Героїв.
місцевий Показати IP 20 Лютого 2015 22:19
А де священики з Успенського собору і інших сепаратистських церков міста? Не можете дивитися у віччі родичам полеглих? З яким же лице ви їх насмілюєтеся хоронити?
Анонім до місцевий Показати IP 20 Лютого 2015 23:13
Ну це вже занадто! Навіщо ви вже церкву сюди приплетаєте? Акція ж добровільна! Чи це з розряду "хто не скаче, той..."? В Успенському соборі постійно моляться за Україну, передають гроші для військових в АТО. Самі не ходите, а плітки розпускаєте, . Через таких як Ви, і сіється ненависть, злість. Навіщо це? Нам потрібно зараз знаходити те, що об'єднує.
район до місцевий Показати IP 21 Лютого 2015 08:32
Так двоє там ззаду пленталися за компанію.
Чому Показати IP 20 Лютого 2015 23:47
Чому цей псевдопатріот коба карпюк зять цикалючки Славко ще не на фронті а тому що вони заварили цю кашу а їсти її не хочуть от і вся правда до копієчки ! Покажіть власний приклад хоробрі сцикунчики .
злий виборець до Чому Показати IP 21 Лютого 2015 07:37
Ти хворе? Чи пивка "княжий володимир" обпилося ?
Ліза Показати IP 21 Лютого 2015 11:03
У Нововолинську така сама ситуація була.. був молебень, дорогу не перекрили і машини снували туди- сюди, нічого чути не було((
Світлана Показати IP 21 Лютого 2015 13:09
Міський голова перебуває у відпустці, частину вулиці перекрили, але ж це дорога міжнародного значення, тож не думаю, що її на годину потрібно було повністю перекривати
Яна до Світлана Показати IP 21 Лютого 2015 13:43
Яка різниця - у відпустці чи ні? Це моральний обов'язок кожної нормальної людини, а очільника тим більше!
Де патріоти Показати IP 22 Лютого 2015 22:28
А патріоти на фронті а горе примазанці до чужої слави на майданах і мітингах з гемороем у армію не ходять а карпюк хоче відсудити у дружини сина щоб не піти у військо от тобі і герой патріот думайте добре Володимир Волинці

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus