USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Волинська поетеса просить гроші на книгу «Небесна сотня»

21 Січня 2015 08:15
До депутатів обласної ради звернулася волинська поетеса, аби ті виділили кошти на її книгу «Небесна сотня». Для тиражу тисячі примірників необхідно 20 тисяч гривень.

Про це йшлося під час засідання постійної комісії з питань бюджету, фінансів та цінової політики 20-го січня.

Автор рукопису Корнійчук Надія Федорівна запевняє, що книги планує передати у школи й бібліотеки міста.

«Вже з травня я шукаю кошти на книгу, понад півроку, я стомилася. Книга потрібна, аби вшановувати наших героїв «Небесної сотні», я її передам батькам загиблих і нашим школярам. Ціна дорожчає, торік її можна було видати за 13 тисяч 500 гривень, в грудні ціна підвищилася до 14 тисяч 500 гривень і зараз вже знову дорожче», - звернулася до депутатів авторка книги «Небесна сотня».

По тому свою поезію авторка зачитала присутнім.

Зі слів голови комісії Анатолія Грицюка, Надія Корнійчук – шанована поетеса у Лесиному краї і тому її необхідно підтримати.

«Щороку ми виділяємо по 400 тисяч гривень на видавничу раду і їхній ресурс вже закінчився, тому я прошу підтримати Надію Федорівну, вона людина, яку поважають в середовищі письменників Волині», - розповів Грицюк.

На це депутат і член комісії Олександр Свирида заперечив, мовляв, такі питання повинна вирішувати видавнича рада, якщо вони у 2014-му році вичерпали свій ресурс, то книгу треба подавати на розгляд ради із бюджетом 2015-го року.

«Ми щороку виділяємо не 400 тисяч гривень, а десь 600 тисяч гривень для підтримки наших волинських письменників. Торік письменники використали кошти, скоро буде новий бюджет і нове фінансування, то для чого приймати додаткові нові програми?! Буде фінансування, то хай видавнича рада і виділяє ці кошти, вирішує кого потрібно підтримати», - наголосив депутат.

Втім члени профільної комісії таки ухвалили більшістю голосів рекомендацію для депутатів обласної ради, аби ті, виділяючи кошти на видавничу раду, прописали пункт «дати 20 тисяч гривень на книгу «Небесна сотня».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
Була на "презентації Показати IP 21 Січня 2015 10:05
Я не проти підтримки книг, не проти виділення коштів для волинських письменників, не проти книжкових виставок Я категорично проти видання маразму, який містить так звана книга, так званої знаної поетеси -"Небесна сотня" Надії Корнійчук. Книги, яка не варта уваги пересічного читача, а тим більше школяра! Це не можна передавати у шкільні бібліотеки і вчити дітей на цих матеріалах, кажу вам як учитель. Цікаво, а депутати, які так ревно відстоюють цю писульку, заглядали під обкладинку, читали хоча б декілька сторінок? Нам, свідомим українцям, має бути соромно і за таких депутатів, які бездумно, виключно заради самопіару на "популярній темі" чи "темі на часі", втуляють нам цей маразм. Я низько схиляю голову перед пам'яттю усіх героїв НЕБЕСНОЇ СОТНІ, які віддали своє життя за Вільну, Незалежну, Соборну УКРАЇНУ! І простіть нас, що не спромоглися за рік після трагічних подій напрацювати книгу варту ВАШОГО ПОДВИГУ!
ЯЯ до Була на "презентації Показати IP 21 Січня 2015 11:11
Віддайте краще ті двадцять тисяч якійсь з сімей, що втратила сина, чоловіка, брата, батька. І взагалі може потрібно більш уважно і прискіпливо розглядати на що витрачати державні гроші і не тратити їх на всяку х..ню?
Вчитель до ЯЯ Показати IP 21 Січня 2015 12:04
Якщо ви не зрозуміли, я про це і висловилася: давайте вдумливо підтримувати волинську книгу та автора! Ці кошти акумулюються з наших податків - моїх і ваших! Не можна виділяти їх на такий непотріб тільки через те, що депутат облради хоче піару! Книга недолуга, та це і не книга!
Анонім Показати IP 21 Січня 2015 10:16
В мене є книга "Хроніка помаранчевої революції". Прикольна. Можу продати.
Ігор Показати IP 21 Січня 2015 11:03
Книга "Небесня сотня" вже є у бібліотеках.Хай хай поцікавиться поетеса. Інформації про ці криваві події повним,повно. Наразі у наш час краще ці кошти переказати в АТО, а не на книгу для поетеси хваленої, думаю без неї якось можна обійтися
Мik(галицька камиша) Показати IP 21 Січня 2015 11:04
Ціни на базарі-найкраща книга про небесну сотню та майдан
123 Показати IP 21 Січня 2015 12:03
коментар було видалено

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus