USD 39.40 39.70
  • USD 39.40 39.70
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.80 9.95

Пам'яті героя Небесної сотні

18 Лютого 2015 19:00
Пам’ять героя Небесної сотні Сергія Байдовського увіковічнять у Дрогобичі, де він працював. Меморіальну дошку встановлять на лінійно-виробничій диспетчерській станції «Дрогобич» філій «Магістральних нафтопроводів «Дружба» ПАТ «Укртранснафта».

Так, 20 лютого минає рік з моменту трагічних подій на Майдані, де на вулиці Інститутській вбили десятки новітніх героїв України. Одним із них був працівник ПАТ «Укртранснафта» Сергій Байдовський. У соціальних мережах друзі Сергія створили сторінку його пам’яті, де публікують фото героя Небесної сотні та згадують про нього.

Сергій Байдовський народився 21 серпня 1990 року у Нововолинську в сім"ї шахтарів, у великій родині священика (отець Євген — його дідусь, батько матері). Коли Сергієві було 10 років, мама Марія змушена була поїхати на заробітки в Італію, щоб прогодувати трьох дітей, згодом і батько почав їздити в Росію на заробітки. Тому з 13 років Сергій виховувався у селі Менчичі Іваничівського району Волинської області, де жила бабуся. Виховували Сергійка рідний дядько Онуфрій та тітка Галина.

У 2007 році Сергій закінчив Соснинську школу. З 2007 року навчався у Луцькому інституті розвитку людини університету «Україна». Дуже любив Луцьк, тому часто приїжджав до нього й після закінчення інституту, хоча любив подорожувати всією Україною, особливо західною. Їздив також кілька разів в Італію до мами, але все одно хотів жити в Україні — вірив, що тут житимуть і батьки, і сестра, яка останні роки була в Італії, і брат Сашко, який їздив в Росію з батьком. Сергій працював на магістральному нафтопроводі «Дружба» в Дрогобичі. Мав звання рядового у складі Українського Реєстрового Козацтва.

В останню путь його проводжало 20 тисяч мешканців міста Луцька та весь рідний Нововолинськ. Сергія поховали в селі Менчичі Іваничівського району під вигуки «Слава!» та «Герої не вмирають!».

Активна життєва позиція не дозволяла Сергію стояти осторонь процесів, які відбувались на Майдані. Друзі та співробітники хлопця впевненні, що і сьогодні він був би в епіцентрі подій. В соціальній мережі слова Левка Лук'яненка: «Нація, яка не готова посилати синів на смерть, не виживе…» були останніми на сторінці юнака.

Нагадаємо, двоє студентів і один викладач ЛІРоЛу віддали своє життя за вільну, незалежну й соборну Україну. Аби вшанувати волинян і зберегти пам’ять про них впродовж років, в інституті встановили пам’ятну дошку. Мова про загиблих Сергія Байдовського, Василя Мойсея та Сергія Климчука.



Окрім того, як повідомляло Інформаційне агентство Волинські Новини, у Львові відкрили меморіальну дошку Сергію Байдовському, пам'ятну дошку встановили й на будівлі школи, де навчався Герой Небесної Сотні Сергій Байдовський.

Також, пригадаємо, історії про життя волинян, які загинули на Майдані, стали документальними стрічками. Волинська обласна державна телерадіокомпанія опублікувала в мережі три півгодинні фільми про Василя Мойсея, Сергія Байдовського та Едуарда Гриневича.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Редакція сайту прийняла рішення тимчасово закрити коментування під новинами, які стосуються військових подій на сході.
В Україні триває війна, зокрема інформаційна. Таким чином, ми не можемо допустити, щоб ресурс Інформаційного агентства Волинські Новини використовували як майданчик для дестабілізації ситуації.


Утім нам важлива думка нашого читача, тож запрошуємо до обговорення публікацій на сторінках агентства в соціальних мережах.




Система Orphus