USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

На луцькому меморіалі видалять 22 старі та хворі дерева

9 Грудня 2021 22:26
На меморіальному комплексі «Вічна слава» видалять 22 старі, уражені грибком та паразитами, дерева.

Для того, щоб оцінити стан дерев та вберегти зелені насадження від хвороб і шкідників, влітку цього року сюди було запрошено сертифікованого спеціаліста-фітопатолога. Його висновки невтішні: численні дерева було уражено кількома видами грибка, раком та кліщем, повідомили у Луцькій міській раді.

Видаленню підлягає 22 насадження (14 ялин, 7 акацій та 1 клен). Понищені шкідниками, вони вже не «зелені» легені міста, а швидше – нагадування, що кожній рослині відведено свій життєвий цикл. Окрім дерев, вогнівкою було ушкоджено 139 метрів кущів самшиту, що повністю всохли.

На території Меморіалу, що розкинувся на 5-ти гектарах, – сотні дерев. І якщо візуально більшість з них здорова, то фаховий аналіз говорить про зворотнє. Омела, грибок, кліщ та екзотичні, не знані раніше на українських теренах паразити, не додають насадженням віку. Боротися з ними безрезультатно, вихід – ліквідовувати заражені дерева й насаджувати нові.

Усі хворі насадження, що підуть під пилку, в кінцевому рахунку опиняться на складах комунального підприємства «Парки і сквери міста Луцька». Згодом деревину передадуть малозабезпеченим верствам населення. А вже весною на місці зрізаних дерев з’являться нові, які, на думку екологів, будуть стійкішими до агресивного впливу зовнішнього середовища.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
123 Показати IP 10 Грудня 2021 09:25
Хочеться сподіватись, що навесні насправді з"являться там молоді дерева
Народна прокуратура Показати IP 10 Грудня 2021 16:51
Та, зрештою, навіщо ті дерева. Їх і так лишилось на весь Луцьк штук 150. Зріжте вже всі і заспокойтесь, а на їх місці вкладіть бруківку і організуйте автостоянки. Це ж, напевно, сучасно і потрібніше лучанам

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus