USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

На найбільшому цвинтарі Луцька закінчуються вільні місця

30 Травня 2014 19:00
Православні віряни невдовзі можуть лишитися без місця для проведення поминальних богослужінь на цвинтарі у селі Гаразджа.

Впродовж років для проведення поминальних богослужінь тут використовували не відведену для поховань ділянку на пагорбі. Втім вже у найближчі місяці вона, вочевидь, буде цілком використана для поховань, адже вільного місця на цвинтарі – обмаль.

З’ясувати, чи передбачене місце для здійснення панахид на кладовищі у селі Гаразджа, хоче лучанка, яка звернулася в редакцію Інформаційного агентства Волинські Новини. Зі слів прихожанки Української православної церкви, з року в рік літургії та панахиди у дні поминання померлих здійснювали на території кладовища у межах 79-го сектору - на ділянці, вільній від поховань. Втім занепокоєння у неї викликало те, що, віднедавна, на вказаному місці, одному з небагатьох вільних клаптиків найбільшого некрополя, стало значно більшати поховань.



Натомість директор Луцького спеціалізованого комбінату комунально-побутового обслуговування Василь Цетнар прокоментував: «Захоронення на 79-му секторі почали здійснювати ще в 2009-2010 роках, ще коли я не був директором підприємства. Ділянка колись давно була відведена, наскільки мені відомо, під забудову церкви. Церкву ніхто не будував донині. Зараз церковка будується поблизу входу», - прокоментував ситуацію.

Справді, на центральній алеї цвинтаря започаткували будівництво церкви УПЦ КП. Водночас, зі слів Василя Цетнара, спеціального місця для проведення панахид на території цвинтаря не передбачено.

До того ж, зі слів директора комунального підприємства, що обслуговує міські цвинтарі, місць для захоронення на цвинтарі у селі Гаразджа вистачить лише до липня-серпня цього року. Наразі питання намагаються вирішити на рівні міського голови та департаменту житлово-комунального господарства.

Як відомо, із цвинтарем межують розпайовані землі Підгаєцької та Липинської сільських рад. До того ж, відповідно до чинного законодавства, викуповувати землі сільськогосподарського призначення заборонено. Отже, як далі складеться доля найбільшого міського цвинтаря, наразі невідомо. Очевидно лише, що найближчим часом звичне місце для масових заупокійних богослужінь зникне.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
вундер Показати IP 31 Травня 2014 00:35
хоча в одному в нас все добре
Корінний лучанин Показати IP 31 Травня 2014 09:36
РЕПЛІКА.І що цим хочуть сказати, щоб поспішали зайняти вільні місця в звязку з покращаннями?
123 Показати IP 31 Травня 2014 11:05
Ви бачили скільки там закинутих могил???? Краще збудували б там крематорій... А землю - селянам...
Наталя Показати IP 31 Травня 2014 14:30
Ця проблема стоїть не тільки в Луцьку. А тому просто необхідно думати про спорудження кулумбарія (місце для захоронення урн з прахом померлих) і крематорія. Тоді і вирішилась би проблема могил за якими просто ніхто не доглядає! Культура Індії взагалі не передбачає поховання в землі, ато з їхньою чисельністю населення самої Індії не хватило би для кладовищ!! У Петербурзі є практика дозахоронення в могили родичів.
наталії Показати IP 1 Червня 2014 19:55
в індії є практика викидання трупів у річку!А вам ,що по смаку?)))

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus