USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.80 9.95

На нововолинську шахту закупили непридатне обладнання в окупованій Макіївці

26 Січня 2017 17:44
Для державної шахти в Нововолинську купили непридатне обладнання у фірми росіянина в окупованій Макіївці. Поліція підозрює, що підлеглі міністра енергетики та вугільної промисловості Ігоря Насалика допомагають держпідприємству його радника відмити поставку з ОРДЛО.

Про це стало відомо з ухвал Луцького міськрайонного суду Волинської області, куди слідчий звернувся в рамках кримінального провадження №12016030000000176, - пишуть "Наші гроші".

Поліція підозрює посадовців ДП «Дирекція по будівництву об’єктів» (ДП «Буддирекція») та Міністерства енергетики і вугільної промисловості в намаганні приховати факт придбання невідповідного обладнання на суму 24,88 мільйона гривень.

З матеріалів справи відомо, що в 2015 році діяла держпрограма підтримки будівництва та переснащення вугле- та торфовидобувних шахтах. В рамках цієї програми «Буддирекція» розробила тендерну документацію для закупівлі підземного стрічкового конвеєра для шахти №10 «Нововолинська» ДП «Волиньвугілля».

Згідно з даними слідства, з самого початку тендерна документація була розроблена під закупівлю обладнання, яке технічно не відповідало проекту будівництва «Нововолинської».

Переможцем тендеру стало ПАТ «Макіївський завод «Лазер», з яким в грудні 2015 року було укладено угоду на суму 24,88 млн грн.

Поліція встановила, що фірма виготовила потрібне обладнання на непідконтрольній нині українській владі території Донбасу та залізничним транспортом через контрольно-пропускний пункт поставила в Волинську область. Зараз конвеєр зберігається у ДП «Передпускова дирекція шахти №10 «Нововолинська», його не встановили через невідповідність технічним умовам шахти. При цьому, завод з Макіївки отримав всі кошти за угодою.

Слідство звернулося з клопотання до суду про доступ до рахунків «Буддирекції» «Приватбанку» та «Укргазбанку». Слідчий стверджував, що існує інформація про намагання «невстановлених посадовців» Міністерства енергетики і вугільної промисловості допомогти держпідприємству приховати факт закупівлі неякісного обладнання. Для цього міністерством може бути додатково виділено 3 млн грн. на внесення змін до проекту будівництва шахти №10 «Нововолинська» ДП «Волиньвугілля».

Суд клопотання задовольнив і дозволив поліції вилучити документи, що стосуються руху коштів по банківських рахунках держпідприємства за останні півтора роки.

ПАТ «Макіївський завод «Лазер» нині перереєстровано в Павлограді Дніпропетровської області. Власником 96% акцій вказаний громадянин Російської Федерації. Головою наглядової ради є Олена Володимирівна Суміна, яка також входить до наглядової ради ПАТ «НВК «Макіївський завод шахтної автоматики», де наглядову раду очолює мешканець Санкт-Петербургу (РФ) Сумін Ігор Володимирович.

Прокуратура Дніпровської області підозрює ПАТ «Макіївський завод «Лазер» в ухилянні від сплати податків в 2014-2015 роках.

З вересня 2015 в.о. керівника ДП «Дирекція по будівництву об’єктів» є Роман Надолинний. У 2010 р. він був членом виборчої комісії округу на Луганщині від Юлії Тимошенко, а в 2007-2009 рр. керував ВП «Управління матеріально-технічного постачання» ДП «Ровенькиантрацит» (Луганська обл.). Держпідприємством тоді керував Юрій Зюков – радник міністра енергетики та вугільної промисловості Ігоря Насалика.

Минулого червня «Буддирекція» після публікації «Наших грошей» відмінило торги на збагачення вугілля за 4,58 млн грн – ця ціна виявилася у 2,5 рази дорожчою від ціни, за яку аналогічну закупівлю провело ДП «Львіввугілля».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
Анатоль_ Показати IP 26 Січня 2017 18:23
Я в шоце. Я навіть гырко плакалъ!
Олександр Показати IP 26 Січня 2017 20:26
Цікаво, як закінчить Порошенко і старі-нові чиновники, встигнуть як Янукович, п'ятами накивати??????
Анонім до Олександр Показати IP 26 Січня 2017 22:32
а куди їм втікати ? їх навіть Панама не прийме.
орпр Показати IP 26 Січня 2017 20:28
коментар було видалено
Горняк Показати IP 26 Січня 2017 20:36
За всі роки як будуеться десята то всі села в окрузі побудувалисяза кошт шахти.а половину осіло в кишенях чинуш різних рангів.якби не крали то десята вже давно видавала б вугілля на гора!!!!!
Эс Показати IP 26 Січня 2017 20:48
піпец

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus