USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

На очах у слідчого: матір луцького бізнесмена напала на журналістку ТРК «Аверс»

9 Червня 2023 19:10
Мати відомого луцького бізнесмена Михайла Смолки Катерина Смолка прямісінько у відділку поліції напала на журналістку телеканалу «Аверс» Наталію Поліщук. Спочатку жінка почала ображати репортерку нецензурними словами, а потім, підбігши, накинулася на неї з кулаками.

Цей інцидент керівник дізнання Луцького райуправління поліції Юрій Маркевич знімав на відеокамеру, адже все відбулося під час перехресного допиту, йдеться в сюжеті ТРК «Аверс».

Замість того щоб розслідувати напад на працівника СБУ під час обшуків на одному з луцьких підприємств, який стався ще 16 лютого, поліція взялася за журналістів, які висвітлили цю подію.

Інформацію про напад на працівника СБУ тоді підтвердили і в поліції, і в лікарні. Відомості внесли в ЄРДР.

Журналісти пізніше намагалися дізнатися, як триває розслідування, однак жодної інформації про хід провадження від правоохоронців не отримали.

Натомість дізналися про існування іншого провадження – проти працівників телеканалу за фактом нібито незаконних дій знімальної групи під час обшуків. За версією заявників, незаконні дії журналістів полягали в тому, що вони за повідомленнями громадян з’явилися на місці події й нібито незаконно проникли на територію, що охоронялася.

Через це вже двічі знімальна група була змушена прибути на допит.

Під час другого допиту до відділку поліції прибула також власниця підприємства «Патріот Агро» Катерина Смолка, яка, як виявилося, і є заявницею.

Під час перехресного допиту Катерина Смолка розлютилася, коли на запитання слідчого Юрія Маркевича журналістка почала описувати те, що побачила 16 лютого.

Особливий гнів викликав момент, коли репортерка розповідала про побиття працівника СБУ. В адресу журналістки від підприємиці полилася нецензурна лайка. Аби мати підтвердження таких хуліганських дій із боку Катерини Смолки, репортерка почала фіксувати образливі висловлювання в свою адресу на телефон. За це Катерина Смолка накинулася на журналістку з кулаками.

Після бійки слідчий викликав швидку допомогу.

У зв’язку з нападом журналістка написала заяву, де чітко вказала всі обставини події, також подала клопотання, аби слідчий надав копію відеозапису, який здійснював під час допиту. Ні на заяву, ні на клопотання правоохоронець не відреагував, відмовився теж відбирати пояснення в потерпілої.

Одразу після нападу на журналістку Юрій Маркевич вивів із кабінету Катерину Смолку в невідомому напрямку, таким чином допомігши нападниці залишити місце події.
Зазначимо, що вся знімальна група була запрошена на допит як журналісти телекомпанії «Аверс». Зокрема, про це свідчать повістки, які приходили на електронну адресу телеканалу. І напад Катерина Смолка здійснила після того, як журналістка почала повідомляти обставини відеозйомки, яка відбувалася в рамках професійної діяльності. Тому правоохоронці мали би відкрити кримінальне провадження за статтею 345-1 Кримінального кодексу України.

У поліції прокоментували, що відомості про інцидент внесли до ЄРДР. Тільки ідеться про легке тілесне ушкодження, а не про напад на журналіста.

«Дійсно, 8 червня під час слідчої дії в підрозділі Луцького районного управління поліції виник конфлікт між учасницями допиту. За цим фактом внесено відомості до ЄРДР за статтею 125 ККУ. Йдеться про умисне легке тілесне ушкодження. Під час перевірки та досудового слідства будуть встановлені всі обставини, деталі конфлікту і прийняте остаточне процесуальне рішення», – інформувала завідувачка сектору комунікації ГУНП у Волинській області Ольга Бузулук.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 9
Анонім Показати IP 9 Червня 2023 20:01
сбу - шники, певно, вже не проти, що їх колотять ті, хто має бабло, а поліція - це ганьбище.
Ася Показати IP 9 Червня 2023 21:04
Мало дала.
Пенсіонер Показати IP 9 Червня 2023 21:26
То не бізнесмен, а злодій, шахрай та істота, яка давно повинна сидіти у тюрмі!
Клава Показати IP 10 Червня 2023 03:59
на війну Катерину !.. - і супостат накиває п"ятами..
Ого Показати IP 10 Червня 2023 06:23
Менти- хабарники! Смолка дала бабла, от менти і на її стороні. Слідчого на фронт! Жодної справи від простих людей поліціянти не вирішують.
911 Показати IP 10 Червня 2023 09:54
Маркевича на нуль на передову
Ясен Показати IP 11 Червня 2023 06:40
Менти такі ж продажні як і судді і прокурори подивися такі відгодовані бугаї ходять а молоді дівчата стоять на посту з автоматом в повній екіпіровці може новий начальник трішки наведе порядок а то вступає на посаду обіцяє вести боротьбу з порушниками і хабарниками поліцейським а врезультаті не одного не вигнали за бездіяльність це треба так обнагліти щоб в кабінеті слідчого нападати на журналіста пане новий керівник якщо ви не звільните цого слідчого то вам буде грош ціна і за вас забудуть як за ваших попередників
Ого Показати IP 11 Червня 2023 16:08
Бабула Ігор порішає все
Ахаха Показати IP 12 Червня 2023 15:26
Яблуко від яблуні, як то кажуть))) сміх та й годі

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus