USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

На очищення русла Стиру в Луцьку витратять мільйон

7 Квітня 2021 17:36
На очищення русла річки Стиру цього року витратять мільйон гривень.

Про це стало відомо 7 квітня під час засідання виконавчого комітету Луцької міської ради.

Члени виконкому розглянули проєкт рішення «Про перелік природоохоронних заходів, що фінансуються за рахунок коштів фонду охорони навколишнього природного середовища Луцької міської територіальної громади у 2021 році у новій редакції».

Як стало відомо, у зв’язку з утворенням вільних залишків у сумі 1,1637 мільйона гривень виникла потреба внести зміни до переліку природоохоронних заходів на поточний рік.

Ці кошти спрямують на продовження очищення русла річки Стиру від повалених дерев і на догляд за прибережною захисною смугою, зокрема видалення аварійних, сухостійних, вітровальних, фаутних дерев, із метою покращення гідрологічного режиму та санітарного стану річки (1 мільйон гривень), а також на заходи з озеленення міста (163 тисячі гривень).

Ці заходи дозволять покращити екологічну ситуацію в місті та покращити санітарний стан водних об’єктів.

Таким чином, видатки на охорону та догляд за водними ресурсами зростуть із 500 тисяч гривень до 1,5 мільйона гривень, а на озеленення та догляд за зеленими насадженнями – зі 150 тисяч гривень до 313 тисяч гривень.

Нагадаємо, раніше на розчищення Стиру в бюджеті міста на 2021 рік було виділено 100 тисяч гривень.

Як нагадав міський голова Ігор Поліщук, цього року в місті до належного стану хочуть привести і річку Сапалаївку, на очищення русла якої передбачено 350 тисяч гривень.

Ольга ШЕРШЕНЬ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
рибак Показати IP 7 Квітня 2021 17:49
Весь Стир в нечистотах з Липлянських очисних , а вони дерева будуть витягати . Шось троха схема пiдозрiла.
Географ до рибак Показати IP 7 Квітня 2021 21:59
Не знав ,що Стир тече від Липлян в напрямку до Луцька,.....

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus