USD 39.60 40.00
  • USD 39.60 40.00
  • EUR 39.70 39.95
  • PLN 9.70 9.90

На острові Пасхи у висохлому озері знайшли нового камʼяного ідола моаї

3 Березня 2023 00:48
На острові Пасхи, на дні висохлого вулканічного озера знайшли нового камʼяного ідола моаї.

Про це пише Бабель з посиланням на Live Science.

Озеро Рано Рараку, в якому виявили знахідку, висохло зовсім нещодавно. У кратері була прісна вода, однак через кліматичні зміни та інші фактори, зокрема через діяльність людини, вона зникла. У 2018 році води в озері майже не було.

Як статуя опинилася на дні озера, ніхто не знає, але науковці припускають, це не останній ідол, який лежить на дні кратера.

На острові Пасхи розташовані близько тисячі всесвітньо відомих гігантських камʼяних статуй та різьблених фігурок, найбільша з яких важить 74 тонни та досягає 10 метрів заввишки. Фігури вирізали корінні мешканці Рапа-Нуї десь між 1400 і 1650 роками. Вони розташовані так, щоб утворити кільце навколо острова.

Нагадаємо, у жовтні 2022 року на острові Пасхи сталася масштабна лісова пожежа, яка серйозно пошкодила камʼяних ідолів моаї. Деякі з них настільки обвуглилися, що не підлягають відновленню.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
дядько Лев Показати IP 4 Березня 2023 15:30
Стара Вижва в шоці від знахідки

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus