USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

На оздоровлення волинських дітей запланували 20 мільйонів

10 Лютого 2016 18:18
Волинські депутати підтримали проект рішення Про затвердження обласної цільової соціальної програми оздоровлення та відпочинку дітей на 2016 – 2020 роки.

Відповідне рішення прийняли обранці громади під час другого пленарного засідання другої сесії обласної ради сьогодні, 10 лютого.

Під час обговорення депутатів особливо цікавило питання про те, скільки дітей оздоровлювалося за кошти обласного бюджету на теренах області не в інших регіонах.

До прикладу, Сергій Слабенко зауважив: не виключено, що санаторій «Турія» нині має фінансові проблеми через те, що з обласного бюджету не фінансувалися путівки для цього санаторію. На це начальник обласного управління освіти Людмила Плахотна зауважила, що всі путівки купувалися на конкурсних торгах. Імовірно, «Турія» взагалі не подавала заяви на участь в тендерах.

А ось все оздоровлення волинських дітей за кошти обласного бюджету відбувалося у 9-ти волинських таборах.

Депутат від фракції «УКРОП» Ірина Констенкевич зауважила: торік оздоровленням охопили лише 23% дітей.

«Ми докладно обговорювали цю програму і відзначили, що відсоток оздоровлених дітей, а саме 23% - це надто мало. Натомість фінансування є доволі суттєвим. Скільки оздоровлять дітей і чи буде це відпочинок чи оздоровлення?», - запитала депутат.

Людмила Плахотна відповіла, що цього року планують оздоровити більше 50% волинських дітей. Звичайно, погодилася вона, найкраще оздоровлення – це 21-денне перебування в таборах з посиленим харчуванням. Але водночас, планується використовувати і різні форми відпочинку, на які передбачені кошти: екскурсії, мовні табори. На оздоровлення передбачено фінансування в обсязі 3 тисячі гривень на дитину.

Всього на оздоровлення дітей запланували у 2016 році близько 20 мільйонів гривень.

Депутати підтримали програму, але домовилися, що використання коштів на оздоровлення дітей варто постійно моніторити і контролювати, що оформили відповідним протокольним дорученням.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Вчитель Показати IP 10 Лютого 2016 18:34
Пришкільні табори це не оздоровлення, а відмивання грошей
Анонім Показати IP 10 Лютого 2016 19:51
3000 грн на дитину ?!!!!!!!!! це які діти і де оздоровлюються ? а на харчування малозабезпечених дітей виділяють 3грн.40коп. в день. та ті мільйони просто вкрадуть !!!!!!!
ха Показати IP 10 Лютого 2016 21:43
тепер порахувати дітей волинських депутатів і будемо знати чого варте їхнє оздоровлення
небайдужа Показати IP 10 Лютого 2016 22:26
Гроші знову розкрадуть а вчителі будуть няньками в пришкільних таборах за дякую до вечора --бо не всі батьки мають бажання своїми чадами займатись (
мама Показати IP 10 Лютого 2016 22:47
маю соночка, глаукома , інвалідність поставлена в 1 рік зараз 11...... 90% медикаментів нам в повсякчасному житі не підходять......ні капельки в ніс ні інше...жодного разу я не маю можливості отримати путівки на оздоровлення....хвороба не та...... в Одесі немає санаторію матері і дитини по зору......, да не можу я дитину відправити саму туди.... гроші...........все роблять гроші

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus