USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 39.95
  • PLN 9.70 9.86

На підтримку української армії і гуманітарну допомогу зібрали понад 11,8 млрд грн, – НБУ

14 Березня 2022 14:26
Станом на 14 березня на спецрахунок, який Національний банк відкрив для підтримки Збройних сил України, загалом було перераховано понад 11,6 млрд грн в еквіваленті. На гуманітарну допомогу натомість було зібрано понад 257,6 млн грн, повідомляє НБУ.

Кошти надходили від громадян та підприємств в Україні, міжнародної спільноти, зокрема зі США, Великобританії, Польщі, Німеччини, Швеції, Фінляндії, Чехії, Китаю, Франції, Канади та ще багатьох країн світу.

Майже 3,4 млрд грн у еквіваленті надійшло з-за кордону в іноземній валюті (долари США, євро, фунти, канадські долари, китайські женьміньбі, японські єни, швейцарські франки, польські злоті, австралійські долари).

На сьогодні залишок коштів на спецрахунку складає близько 145,8 млн грн.

Наразі з отриманих на спецрахунок коштів Національний банк вже перерахував на потреби військових близько 11,5 млрд грн, зокрема:

- на потреби Національної гвардії України – всього 950 млн грн;

- на потреби Національної поліції України – всього 1 млрд 650 млн грн;

- на потреби Міністерства оборони України – всього 8 млрд 097,4 млн грн;

- на потреби Державної прикордонної служби – всього 826,2 млн грн.

Нагадаємо, що для допомоги громадянам, які потерпають від війни, перерахувати кошти можна і за реквізитами, і за допомогою платіжної картки: https://bank.gov.ua/ua/about/humanitarian-aid-to-ukraine.

Читати ще: Підтримати українців у часи війни: як і куди можна переказати кошти

Відзначимо, що від початку війни українці також жертвують гроші на підтримку ЗСУ через фонд «Повернись живим», через ДК «Укроборонпром» чи через додаток «Дія». Наприклад, лише через останній українці пожертвували понад 80 млн грн.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus