USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

На президентських виборах у Словенії вперше перемогла жінка

14 Листопада 2022 10:15
Другий тур виборів у Словенії виграла Наташа Пірц Мусар. Вона стане першою жінкою на посаді президентки після здобуття незалежності країни в 1991 році, коли розпалась Югославія.

Про це повідомляє 24 канал.

Ліберальна правозахисниця випередила консерватора Анже Логара, який є колишнім очільником МЗС країни. Сама ж Пірц Мусар є відомою юристкою, яка представляла колишню першу леді США Меланію Трамп в справах у Словенії.

Вона випередила ексочільника міністерства закордонних справ, набравши 54% голосів проти 46%. Ця перемога закріплює ліберальний блок після того, як лівоцентристська коаліція перемогла на парламентських виборах у Словенії в квітні.

«Моїм першим завданням буде відкриття діалогу між усіма словенцями», – заявила Пірц Мусар.

Вона додала, що намагатиметься подолати розкол між лівими та правими. Під час передвиборчої кампанії обіцяла, що основними її завданнями будуть боротьба за права людини, а також подолання соціальної нерівності.

Що відомо про Пірц Мусар

54-річна Наташа Пірц Мусар є юристкою та журналісткою. Вона навчалась в Любляні на юридичному факультеті. Згодом – у Віденському університеті, де здобула ступінь доктора права.

Кар’єру починала як журналістка та ведуча. Очолювала відділ корпоративних комунікацій в компанії, де працював її чоловік – бізнесмен Алеш Мусар (у пари є син).

Також була директором Центру освіти та інформації у Верховному суді, у 2004–2014 рік – уповноваженою з питань доступу до публічної інформації.

У 2010–2021 роках входила в десятку найвпливовіших юристів країни. Пірц Мусар є авторкою чи співавторкою щонайменше 6 книг про свободу інформації та приватність.

Саме Наташа Пірц Мусар захищала права Меланії Трамп у судовій тяганині проти словенського таблоїда, а також словенських та хорватських компаній. Вони використовували ім’я дружини 45 президента США в рекламних цілях без її дозволу. Суди виграла Меланія Трамп.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus