USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

На проспекті Волі поменшає зупинок

7 Лютого 2017 12:15
Оптимізувати кількість зупинок громадського транспорту на відрізку проспекту Волі від вулиці Шопена до вулиці Чехова планують у рамках реконструкції проспекту цьогоріч.

Про це йшлося під час засідання круглого столу щодо пропозицій з реконструкції проспекту Волі 7 лютого у Луцьку.

Як повідомив директор департаменту ЖКГ Юрій Крась, спочатку проект реконструкції передбачав видалення дерев та розширення проїжджої частини, проте з цим не погодилася громадськість. Переможцем торгів став «Луцькавтодор», саме це підприємство планує цього року завершити ремонт тротуарів на відрізку від вулиці Шопена до Чехова, розпочатий торік. Розширення проспекту, швидше за все, не буде, тому кошторис може бути меншим, ніж запланували.
Перший заступник міського голови Тарас Яковлев повідомив, що завданням є облаштування заїзних кишень на місці кожної зупинки, тож виникла потреба оптимізації кількості тролейбусних зупинок. Їх буде дещо менше, але обіцяють дотримати пішохідну доступність у 200 метрів (наразі відстань становить лише 50 метрів). Деякі з зупинок, які переноситимуть, з його слів, перекриють виїзди на проспект з частини дворів будинків. Під час облаштування зупинок частину виїздів перекриють, але це буде закликом відкрити «нормальні виїзди на вулиці Коперника та Шопена». Це, зі слів посадовця, викличе спротив мешканців деяких будинків, але їхні інтереси менше потрапляють під удар, ніж потрапили б інтереси міста.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 16
Лучанин Показати IP 7 Лютого 2017 12:33
Необхідно ще оптимізувати кількість пішохідних переходів, а то біля знання та біля Сіті Парку по 2 переходи через 4 метри
Анонім до Лучанин Показати IP 7 Лютого 2017 21:41
ЗАЙМІТЬСЯ ВУЛИЦЕЮ ГУЛАКА АРТАМОВСЬКОГО, ЇЇ треба або розширяти,або зробити стоянуку з використанням теріторії пологового будинку.
Місцевий до Анонім Показати IP 8 Лютого 2017 14:33
або зробити односторонній рух
Лучанин Показати IP 7 Лютого 2017 13:03
«проект реконструкції передбачав видалення дерев та розширення проїжджої частини, проте з цим не погодилася громадськість»- а хто питав громадськість.Центральна вулиця одна,транспортний потік зростає,а влада про кишені.Гроші потратять,а проблеми без розширення проїжджої частини не зникнуть.Або робити повну реконструкцію,або ніяку.
Дум до Лучанин Показати IP 7 Лютого 2017 21:46
Шо то все робиться погано для людей громади. Бо не думають про людей. Треба таких,що б думали.
Та Показати IP 7 Лютого 2017 13:12
триндець просто. Плати гроші за проїзд, в швидкому майбутньому по 5 грн і бігай двістіметрівку кожного ранку і вечора. А може взагалі ну його на ті зупинки, бо від них тільки проблеми, давайте залишимо двф кінцевих і одну десь посередині, а решта всі пішака ходити.
а до Та Показати IP 7 Лютого 2017 14:58
для особливо крутих є ще таксі
Марія до Та Показати IP 7 Лютого 2017 15:15
лінь матушка???тих зупинок дофіга!під кожним кущем...дійсно так лінь,то сідайте в таксі,Луцьк пішки можна обійти....але ледачі і метра пішки не ступлять!
Ти до Марія Показати IP 7 Лютого 2017 15:59
дебілка неледача, ще побачиш як можна обігти Луцьк з артритом колінного суглоба, особливо а період загострення, або з іншими подібними факторами, відчуєш на своїй шкірі або на таксі будеш сама їздити. Що за й**нуті люди в нас в Луцьку ? Чи ви ввважаєте, що всі лучани - це лише всі молоді і здорові і ви вічно такими будете?
Анонім до Ти Показати IP 7 Лютого 2017 18:07
Вумнік! А як бабусі в селі які також хворіють не менше ніж ти?.. і зупинок там нема ні транспорту! А тобі метро подавай - хоч хамом так і залишишся.
Архітектор до Ти Показати IP 7 Лютого 2017 23:27
Не треба було кричати і ті нещасні дерева захищати, бо тепер маєте: і проспект не розширять і зупинки заберуть. Побачите як буде добре сівши в маршрутку, годину в пробках стояти. Треба просити шоб нові дерева садили, а не захищати старі.
Дуже розумна до Марія Показати IP 7 Лютого 2017 16:06
Хто може собі дозволити їздити на таксі, і так їздять. А 200 метрів для пенсіонера інколи навіть важке випробування!
Володимир87 до Марія Показати IP 7 Лютого 2017 19:30
Пішки?Спробуйте з ГПЗ на КРЗ пройтися.Потім розповісте про враження
Джулія до Володимир87 Показати IP 8 Лютого 2017 11:28
Особливо зараз чудово гуляти містом...
Вася Показати IP 7 Лютого 2017 15:47
такі всі розумні тут. А якщо старенька або з дитинкою їде то може треба ті зупинки ? А не все позабирати а потім назад будемо вертатися бо вже не рах так було. І скоро і дерева не побачимо у місті
Не пересічний лучани Показати IP 7 Лютого 2017 16:59
На перетині Шопена - Волі ширина проспекту 15,5 м, а на Київському майдані 10,5 м - зробили лійку. А зупинок багато, бо чим їх більше, то більше магазинів можна втулити і переважно на газопроводах і кабелях.А зачіпиш то і по морді можуть дати . Загрузку кіосків здійснюють із заїзних карманів, наплювавщи на пріорітет громадського транспорту. Якісь вигрезені парковки ненормативні поробили. До кожного бутіка понизили бордюри. А заміна верхнього шару дорожнього полотна зиску, окрім як для Ольхового, нікому і ніякого не дасть. ПОВОЛІ ЗРОБИЛИ ІЗ ПРОСПЕКТУ ВОЛІ СТЕЖКУ НЕВОЛІ ! Хлопці, якщо є голови.- то думайте.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus