USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.70 9.90

На Ратнівщині боксували на честь захисників України

12 Жовтня 2020 13:34
11 жовтня в приміщенні спортивного залу Заболоттівської спеціальної школи Волинської обласної ради, що в Ратнівському районі, відбулася матчева зустріч із боксу. Її приурочили до річниці місцевого боксерського клубу «Брат» та Дня українського козацтва і захисника України.

На рингу зустрілися боксери із клубу «Брат» та команди з Володомира-Волинського і Любомля.

«У 2016 році спільними зусиллями і обласної ради, і облдержадміністрації за кошти з фонду регіонального розвитку нам побудували цей чудовий спортзал. Коли його відкривали, то стояла така умова і побажання, що він буде не тільки для наших діток, але й для великих спортивних подій у громаді. І коли до нас звернулася громадська організація «Брат» під патронатом Федерації боксу Волині, то ми, попри карантин, дозволили провести ці змагання з боксу. Адже спорт, здоров’я – це головне в нашому житті, особливо в такий час. Коли молодь долучається до такої хорошої справи, то чому б нам як спеціальному закладу не підтримати цю ініціативу і не продемонструвати, що у нас в Заболотті є місце для таких великих регіональних змагань», – каже директорка спеціальної школи Волинської обласної ради Тетяна Арендарук.
На змагання завітало чимало жителів ОТГ та гостей зі всієї області. А також були присутні віцепрезидент Федерації боксу Волинської області Юрій Куць, заступник голови обласної державної адміністрації Анатолій Костик, радник голови обласної державної адміністрації Ігор Возняк, голова Ратнівської районної державної адміністрації Володимир Рудик, голова Заболоттівської ОТГ Валерій Свіржевський, ветеран АТО Олександр Калюжний. Велику подяку організатори турніру висловили спонсорам – місцевим підприємцям Андрію та Людмилі Венським.
«Мені дуже приємно, що на мапі Волинської області з’явився ще один осередок боксу на Ратнівщині, що багато дітей буде залучено до цього виду спорту. Хочу побажати вам гарного суддівства, тому що суддя у нас – одна з найкращих в Україні, це суддя міжнародної категорії Юлія Семко, тому об’єктивне суддівство ми гарантуємо. Дітям хочу побажати перемоги, але хай переможе сильніший», – висловився віцепрезидент федерації боксу Волинської області.
«У нашому селищі таке дійство відбувається вперше, і мені дуже приємно, що воно є. Дітки вправно тренуються, я вважаю, що бокс – це спорт мужніх та сильних, дітей з характером. У цьому спорті випадкових людей немає. Дуже добре, що діти зайняті, беруть участь у змаганнях в Луцьку, Володимирі-Волинському і приїжджають не з порожніми руками. Я вітаю всіх нас із цією подією і думаю, це тільки початок, невдовзі ми побачимо тут великих спортсменів», – привітав присутніх голова Заболоттівської ОТГ Валерій Свіржевський.
За активну участь у змаганнях і вагомий особистий внесок у розвиток спорту в районі, пропаганду здорового способу життя та з нагоди річниці заснування боксерського клубу «Брат» грамотами голови районної державної адміністрації було нагороджено спортсменів Олександра Тарасюка, Іллю Глущука, Андрія Бадзюка та Віталія Коцюбу.
«У спорті, як і на війні, на всіх медалей не вистачає. Але знайте, що для нас, для ваших батьків і тренерів, ви всі переможці, успіхів вам», – звернувся до спортсменів ветеран АТО Олександр Калюжний.

У змаганнях брали участь боксери різних вікових та вагових категорій. До того ж, крім хлопців, на рингу виступали й дівчата. Боротьба за медалі була запеклою та видовищною, на рингу вирували справжні спортивні пристрасті, а вболівальники активно підтримували фаворитів.
«Тато привів мене на тренування, показав, що таке бокс, щоб у школі та на вулиці я міг постояти за себе. Тренуватися дуже подобається. Крім бойових прийомів, нас також вчать дисципліни. Сьогоднішні змагання дуже сподобались, усе на високому рівні», – зізнався юний боксер Арсен Гевондян.

Головний тренер боксерського клубу «Брат» та організатор змагань, 20-річний Дмитро Куць два роки займався карате, п’ять років – боксом, три роки – міксфайтом і півтора року – боротьбою. Він є кандидатом у майстри спорту з боксу.


«Я завжди хотів підняти молодь, якось розвинути і скерувати в якесь таке хороше русло. Протягом року є стабільна команда з двадцяти людей, які пройшли зі мною від початку і до сьогодні, також є 40-50 спортсменів, які тренуються приблизно сім місяців, усього 60-70 осіб. Організувати змагання було важко, але можливо, просто потрібно вкладати в це частинку своєї душі», – поділився тренер.

Цього дня були і радощі перемог, і сльози поразок. Найкращі спортсмени повернулися додому з медалями, а ті, кому трішечки забракло вправності, – із мотивацією тренуватися ще більше задля майбутніх перемог.

Катерина ГОЛОВІЙ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus