USD 39.70 40.10
  • USD 39.70 40.10
  • EUR 39.90 40.40
  • PLN 9.75 9.98

На ремонт луцького «КПЗ» потрібно півтора мільйона

27 Серпня 2016 11:57
Ізолятор тимчасово тримання (в народі – КПЗ), який діяв при Луцькому міськвідділі, а нині переданий в підпорядкування управлінню Нацполіції Волині, не відповідає законодавству щодо гідного утримання осіб в місцях несвободи.

Про це стало відомо під час засідання постійної комісії міської ради з питань генерального планування, будівництва, архітектури та благоустрою, житлово-комунального господарства, екології, транспорту та енергозбереження вчора, 26 серпня.

Перший заступник Луцького місцевого прокурора Олег Юрченко повідомив: після перевірок місць несвободи, стало відомо, що наші спецустанови не відповідають вимогам щодо гідного утримання людей. Зокрема, йдеться про ізолятор тимчасового тримання, який раніше був підпорядкований міськвідділу, а тепер є у відомстві обласного управління поліції.

«Ми констатуємо, що утримання в ІТТ не повною мірою відповідає закону. Щоб його привести у відповідність, треба 1,5 мільйона гривень. Будемо сподіватися, що кошти нам нададуть», - пояснив прокурор.

До слова, за півроку в спецустановах органів Національної поліції, зокрема в ізоляторі тимчасового тримання, перебувало 265 осіб, з них: 130 особи, яким обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою, 68 – затримані, за підозрою у вчиненні злочину, 30 засуджених, 105 адмінарештованих. На обліку в Луцькому МРВ КВІ УДПтСУ в області перебуває 545 осіб, які засуджені до покарання, не пов’язаного з позбавленням волі.

Нагадаємо, під час візиту моніторів Національного превентивного механізму до закладів місць несвободи на Волині стало відомо, що луцький ізолятор тимчасового тримання з 1982 року не знав жодного капітального ремонту. Обладнання камер - застаріле, у них спекотно та темно. Окрім того, не дотримується право людей на медичну допомогу

Довідково:

Відповідно до правил внутрішнього розпорядку в ізоляторах тимчасового тримання органів внутрішніх справ України, ІТТ є спеціальними установами для роздільного тримання осіб, затриманих за підозрою у вчиненні кримінального правопорушення; осіб, затриманих на підставі ухвали слідчого судді про дозвіл на затримання з метою приводу; осіб, стосовно яких застосовано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою на строк до 3 діб (якщо доставляння ув'язнених до слідчого ізолятора (далі — СІЗО) у цей період неможливе через віддаленість або відсутність належних шляхів сполучення, вони можуть утримуватись в ІТТ не більше 10 діб); засуджених, які прибули із СІЗО та установ виконання покарань у зв'язку з розглядом справи в суді або проведенням з ними слідчих (розшукових) дій; адміністративно арештованих — за відсутності спеціального приймальника для утримання осіб, підданих адміністративному арешту.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
дідо Показати IP 27 Серпня 2016 12:30
В області є три колонії, чому б там не утримувати підслідних. У міськівідділі достатньо мавпятника. Може тоді слідаки не будуть затримувати безпричини на 3 доби, бо прийдеться пертися в Цумань або Маневичі.
1 до дідо Показати IP 28 Серпня 2016 09:51
Нехай взагалі нікого не затримують, зловили-відпустили, з такими темпами 90-ті будуть "відпочивати"
аватар Показати IP 28 Серпня 2016 10:34
Закриваємо школи і будуємо тюрми

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus