USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

На ремонт прибудинкових територій Луцька заклали 39 мільйонів

24 Грудня 2019 10:48
39 мільйонів гривень заклали із бюджету Луцька на ремонт прибудинкових територій.

Про це під час засідання чергової 68-ї сесії Луцької міської ради повідомив депутат міської ради Ігор Поліщук.

«Коли ми з вами визначали перелік прибудинкових територій, затверджували бюджет на два роки - 2018-2019 рік, ціни на ремонт прибудинкових територій були інші. До прикладу, тонна відсіву коштувала 100 гривень, тепер - 350 гривень. Окрім того відбувся процес здорожчання енергоносіїв, виїзд працівників будівельної галузі за кордон, ріст цін на матеріали та зарплати. Станом на сьогодні на капітальний ремонт дворів виділено 39 мільйонів гривень з бюджету. Протягом року цю суму можуть збільшити ще на 12 мільйонів гривень. У нас є двори, які обслуговують цілий комплекс будинків, і ремонт такого двору буде коштувати більше, ніж, до прикладу, маленького двору», - зазначив обранець громади.

Натомість він зауважив, у 2020 році міська рада планує ремонт від 10 до 15 прибудинкових територій.

«Наразі активна боротьба між підрядниками. Тому ми сподіваємось, що проведення тендерів через Прозоро допоможе зекономити кошти і відремонтувати більшу кількість дворів. Адже на весну очікуємо черговий масовий відтік робочої сили за кордон», - резюмував депутат.

Також він наголосив, що всі прибудинкові території різні за розміром і вартістю ремонту. Таким чином, якщо у 2020 році вдасться відремонтувати 10-15 дворів, залишиться зробити капітальний ремонт ще у 30 дворах.

Для того, щоб відремонтувати всі прибудинкові території Луцька, згідно із попередніми розрахунками, необхідно близько 200 мільйонів гривень.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Степ Показати IP 24 Грудня 2019 11:21
Список дворів-щасливчиків чому не додали?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus