USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

На що витратять майже чверть мільярда гривень для волинських доріг

11 Квітня 2016 17:58
Загальна сума коштів, які планують залучити на ремонт доріг місцевого та державного значення у 2016 році з бюджетів усіх рівнів, складає більше 200 мільйонів гривень.

Про це стало відомо під час оперативної наради голови ОДА сьогодні, 11 квітня.

Директор департаменту інфраструктури Волинської ОДА Іван Мирка розповів, що на дрібний поточний ремонт та експлуатаційне утримання доріг Волині цьогоріч планують виділити 81,8 мільйона гривень, з них 52, 7 мільйона – з державного бюджету та 29, 1 мільйона – з місцевих бюджетів.

Він повідомив, що з січня по березень на дорогах державного значення уже виконали таких робіт на суму 12,3 мільйона гривень, а на дорогах місцевого значення - на 4,3 мільйона. Із загальної суми, а це 16 мільйонів, профінансовано лише 8, бо у лютому-березні не було паспорту програми дорожніх робіт. Але вже 6 квітня документ затвердили і Держазначейство спрямувало 8,7 мільйона гривень на ці потреби.

На поточний середній ремонт доріг у 2016 році запланували витратити 58,2 мільйона гривень. А на будівництво, реконструкцію та капітальний ремонт об’єктів - 107, 8 мільйона за рахунок коштів, залучених в попередні роки під державні гарантії. Зокрема, на дорогу «Київ-Ковель-Ягодин» запланували 8 мільйонів гривень.

5,8 мільйона гривень спрямують на розробку проектно-кошторисної документації для включення до переліку інвестиційних проектів. Цей напрям має реалізовуватися в рамках договору між урядами України та Республіки Польща щодо надання кредитів для розбудови прикордонної транспортної інфраструктури та пунктів пропуску. Зокрема, в цей перелік хочуть включити волинську ділянку траси «Луцьк—Рівне» та автомагістралі «Ковель — Володимир-Волинський — Червоноград – Жовква». До слова, попередня вартість останнього проекту - 1,2 мільярда гривень.

Щодо дороги «Луцьк-Львів», то уже виконали робіт на 21 мільйон гривень, з яких профінансували 14 мільйонів.

Крім того, додав Іван Мирка, на Волині на умовах співфінансування залучили 1,9 мільйона гривень з місцевих бюджетів та стільки ж з обласного бюджету на ремонт доріг державного значення. За такої схеми ще 15,5 мільйона гривень додав державний бюджет. Ці кошти мають бути використані на ремонт доріг «Седлище—Камінь—Каширськ—Ковель», «Піща—Шацьк—Любомль—Володимир-Волинський—Павлівка—Горохів—Берестечко—Козин» в межах міст Володимир-Волинський та Любомль.

На ремонт та утримання доріг місцевого значення з обласного бюджету виділили 18,5 мільйона гривень, зокрема, на умовах співфінансування з місцевими бюджетами за формулою «50х50». Уже затверджений перелік ремонту доріг місцевого значення на загальну суму 37 мільйонів гривень.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
небайдужа Показати IP 11 Квітня 2016 23:44
На розкрадання і витратять
Мда Показати IP 13 Квітня 2016 15:18
А про нещасну дорогу Луцьк-Устилуг вже і забули. Там тільки тракторами їздити...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus