USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

На складах «Волиньвугілля» виявили багатомільйонну нестачу обладнання

11 Грудня 2023 16:44
На складах та дільницях ДП «Волиньвугілля» під час ревізії аудитори виявили нестачу основних засобів (обладнання) загальною вартістю понад 13 млн грн.

Про це повідомила пресслужба Управління Західного офісу Держаудитслужби у Волинській області.

Крім того, вугледобувне підприємство допустило нецільове використання бюджетних коштів. Йдеться про 31,8 млн грн, передбачених на реструктуризацію вугільної галузі. Натомість підприємство спрямувало їх на виплату заробітної плати адміністративно-управлінському апарату.

Також аудитори встановили, що зволікання зі стягненням із боржників дебіторської заборгованості в межах терміну позовної давності призвело до втрати підприємством доходів на суму 20,5 млн грн.

Читати ще: А гірникам – повістки: на волинську шахту звозять працювати в’язнів

У своїх висновках аудитори зазначають, що такі фінансові порушення на підприємствах у вугільній галузі є серйозною проблемою, яка може призвести до кризового стану в енергозбереженні та мати довгострокові наслідки для економіки загалом.

Читати ще: Шахти є, а грошей немає: чому стратегічне держпідприємство на Волині – в боргах

Ревізія фінансово-господарської діяльності ДП «Волиньвугілля» охопила період з 1 січня 2020 року до 31 березня 2023 року.

Підприємство вже отримало вимогу щодо усунення виявлених порушень. Матеріали готують до передання в СУ ГУНП у Волинській області.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Тур Показати IP 11 Грудня 2023 18:15
вже як не везе, тому їхньому начальству, то не везе!
Радувець Ларіса Показати IP 11 Грудня 2023 19:12
А як це так? Може пора по законах воєнного часу до стіночки притулити?
Ахаха Показати IP 11 Грудня 2023 19:45
то все миші кляті з'їли...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus