USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.94

На стратегію Луцька знову просять 200 тисяч

21 Липня 2016 15:32
Виділити 200 тисяч гривень на розробку стратегії розвитку міста вкотре просять в Луцькій міській раді.

Про це йшлося під час засідання постійної комісії міської ради з питань планування соціально-економічного розвитку, бюджету та фінансів Луцької міської ради сьогодні, 21 липня.

Під час минулого сесійного засідання депутати відмовили у виділенні коштів для розробки стратегії зауваживши, що якісний продукт вартуватиме більше, а витрачати кошти, аби стратегія «просто була» - недоцільно.

Тоді «викроїти» 200 тисяч гривень з міського бюджету на розроблення стратегії обласного центру, натомість забравши їх з капітального ремонту ліфтів, запропонував під час розгляду питання про розподіл коштів з міської казни перший заступник Луцького міського голови Тарас Яковлев.

Депутат Луцької міськради Павло Данильчук зауважив, що особисто йому незрозуміло, чому стратегія розвитку міста є важливішою за ремонт ліфтів та аварійних помешкань міста. «Чому саме 200 тисяч і чому це мають знімати з ліфтів на користь стратегії?», - запитав він у Яковлева.

«Це тому, що ми повинні завершити розробку стратегії до 2017 року. Ця сума може змінюватись, але для розробки нормальної стратегії – це невелика сума», - відповів той. Однак, на це депутат Данильчук відповів, мовляв, він вважає, що під час засідання червневої сесії виділяти кошти на розробку стратегії міста не варто:

«Буде липнева сесія. Ось тоді і розглянемо питання повторно, достеменно вивчивши його», - зауважив обранець громади.

Проте, під час засідання бюджетної комісії сьогодні, 21 липня, Данильчук наполіг, що розробити нормальну стратегію вартує більше, ніж 200 тисяч. Цю тезу підтримав і депутат Григорій Пустовіт.

Депутат Ігор Поліщук зазначив, що стратегію міста, як правило, розробляють по декілька років і не за 200 тисяч гривень, а дорожче. Для цього, з його слів, потрібно визначити обсяг робіт і хто буде цим займатись, і лише тоді, в комплексі, починати роботу.

Депутат Борис Смаль зауважив, що стратегію розвитку мають ініціювати саме мешканці Луцька, або депутати як представники громади. Псля цього можна впроваджувати ідеї громади.

Голова профільної комісії Данильчук запропонував зняти з голосування це питання, повернувшись до роботи над ним в понеділок, коли зберуть робочу групу із розробки стратегії.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus