USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Луцьк може втратити статус обласного центру, – депутат

27 Січня 2017 12:25
Оскільки не відбувається ніяких конкретних дій щодо розвитку Луцька, то вже через 2 роки місто може втратити статус обласного центру, поступившись Рівному. Про це під час засідання комітету зі стратегічного планування розвитку Луцька заявив депутат міськради Павло Данильчук.

Так, доцент кафедри соціології та соціальної роботи Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки Світлана Сальнікова розповіла, що основними проблемами міста, які впливають на комфорт проживання лучан, є відтік молоді, низький розвиток інфраструктури, засміченість та мало можливостей для самореалізації.

Натомість керівник Волинського обласного громадське об’єднання «Асоціація регіонального розвитку» Петро Гоцалюк зауважив, що згідно з результатами SWOT-аналізу міста, проблеми та переваги обласного центру можна виокремити у п'яти напрямків:

- географічне розташування, внутрішні та зовнішні транспортні комунікації (питання логістики);

- населення та трудові ресурси, людський потенціал;

- міська інфраструктура – ключовий аспект для розвитку будь-якого міста;

- економіка, інвестиційний потенціал;

- туризм.

Своєю чергою, Павло Данильчук поцікавився, яка користь від цих досліджень та які конкретні дії пропонує Петро Гоцалюк.

«У міському бюджеті закладені кошти на стратегічний розвиток міста. Через два роки місто Луцьк може втратити статус обласного центру, поступившись Рівному. Тому за півтора року потрібно показати, що ми можемо та вміємо. Аби Уряд, ухвалюючи відповідне рішення, віддав перевагу нам. А тут ви говорите про очевидні речі, які я чую вже не вперше. А зараз нам треба визначити кроки до дій. То які ж вони мають бути?», - звернувся депутат.

Петро Гоцалюк відповів, що стратегія немає відношення до подальшої долі міста в контексті адміністративної реформи, мовляв, це вирішуватимуть виключно в Києві.

На це Павло Данильчук заявив, що комісія лише обговорює «заїжджені» проблеми, натомість ніяких рішень не пропонує. Після цього обранець громади покинув засідання.

Про те, як далі має розвиватися місто та які кроки потрібно зробити, аби відбувся економічний прорив, поцікавився і депутат Тарас Шляхтич. Проте і він не отримав чітких відповідей на запитання.

До слова, в міській раді виділили п’ять етапів, на підставі яких проводитиметься розробка стратегії. Так, на першому етапі передбачена підготовка та організаційно-інформаційне забезпечення створення Стратегії (серпень-вересень 2016 року). На другому етапі (у жовтні-листопаді цього року) планують здійснити діагноз стану розвитку міста.

Третій етап передбачає ідентифікацію проблем і потенціалів розвитку та побудову сценаріїв розвитку (грудень 2016 – січень 2017 року). Формування програми дій та створення документа «Стратегічний план розвитку міста Луцька до 2030 року» планують здійснити у рамках четвертого етапу у березні-травні 2017 року.

На заключному етапі (з червня 2017 року) планують внести зміни та доповнення у відповідності зі змінами обставин та здійснити громадський контроль за виконанням завдань Стратегічного плану.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 30
лучанин Показати IP 27 Січня 2017 12:34
Павло Данильчук народився у Рівненській області. На його думку Луцьк, вже через 2 роки може втратити статус обласного центру, поступившись Рівному. Цікаво і десь трішки зрозуміло.
полюх до лучанин Показати IP 27 Січня 2017 14:51
може Луцьк зможе "піднятись " на львівському смітті! Але швидше всього потоне і тоді "корінні" лучани навіть в першому поколінні будуть полішуками.Ура!
Оригінал тут Показати IP 27 Січня 2017 12:37
Ліпить Паша що небуть. Видно не відпустило після вчорашнього)
Сераховичі до Оригінал тут Показати IP 27 Січня 2017 14:56
З такими депутатами міськоі та обласноі Рад-нам і вороги не потрібні !..
АК 47 Показати IP 27 Січня 2017 12:45
Не тобі, щур,вирішувати глобальни проблеми,ще сам готуйся відповідати за "беспредел" зі своею бандою!
123 Показати IP 27 Січня 2017 12:50
О мудрейший данильчук, ты светишь нам как солнце, как мы без твоего учения и руководства жили? Баран!
Корінний лучанин Показати IP 27 Січня 2017 13:00
Інформація має одну таку властивість: НЕГАТИВНА ІНФА ПОШИРЮЄТЬСЯ ШВИДКО та дуже впливає на людей! Тому цей "бред" доцента та депутата я не сприймаю. Екскурс в історію: В Луцьку в 1429р відбувся зїзд монархів із країн Європи( це всі знають!), Луцьку було надано МАГДЕБУРСЬКЕ ПРАВО. ЛУЦЬК МАЄ ВЕЛИКИЙ ПОТЕНЦІАЛ,треба лише використовувати його з розумом, а не трандіти що може втратити статус облцентру!
корінний лучанин до Корінний лучанин Показати IP 27 Січня 2017 13:26
Злодій!
хтось до Корінний лучанин Показати IP 27 Січня 2017 21:37
Ви думаєте що надання Луцьку Магдебурського права в 1432 році якось впливає на його потенціал зараз? Якщо ви це стверджуєте, то ви просто ід*от.
Торі Показати IP 27 Січня 2017 13:00
Якщо чесно, то я так і не зрозуміла в чому проблема нашого міста, щоб лишати його статусу обласного центру
Анонім до Торі Показати IP 27 Січня 2017 14:26
містечковість, зашкарублість, повальна корупція, нездатність до здійснення реформ, тупість чиновників
Луцьк до Анонім Показати IP 27 Січня 2017 15:16
За рахунок бурштину в Рівному перемогли корупцію, чиновники всі стали свідомі, реформи йдуть семимильними кроками. Паша рішає все, яки би не втратив мандат, а за статус обласного центру хай не переживає.
Лучанин Показати IP 27 Січня 2017 13:20
Розвивайте місто! В порівнянні з Рівним - це провінція.
Анонім до Лучанин Показати IP 27 Січня 2017 14:35
прос...и аеропорт!.будувати хоть щось -зразу вой!крім генделиків- розвиток міста помножений на нуль-відповідно в мінусі і робочі місця і відтік і не тільки молоді! радійте диванні "вумніки і вумніці"
123 до Лучанин Показати IP 27 Січня 2017 14:35
Так переезжай в город, чего тут с селянами сидишь?
Анонім до 123 Показати IP 27 Січня 2017 15:28
Якщо можеш скласти речення російькою то це не означає що ти ГОРОДСКОЙ і не робить тобі честі!
Я з Луцька до Лучанин Показати IP 27 Січня 2017 15:49
Чого ти ще досі не в Рівному? І чого розвивайте, а не РОЗВИВАЙМО? Га?
Семен Показати IP 27 Січня 2017 14:11
Паша, ти видихай частіше
Лучанин Показати IP 27 Січня 2017 14:35
Можливо це Рівне має поступитися Луцьку!!! На мою думку Луцьк краще місто по всім показникам за Рівне .І МАЄ ВЕЛИКИЙ ПОТЕНЦІАЛ
Анонім до Лучанин Показати IP 28 Січня 2017 16:01
Реальність на жаль така... що Рівне розвивається а Луцьк досі ведеться на популістів... Кілька разів приймав участь в комісії по виборам... Можу підмітити... що голосують в більшості пенсіонерки, які ведуться на Романюка... ну і ще так зване совкове покоління яке вибирає так званих "сильних хазяйственників" які потім стають, міні царьками на своїх округах, загаджують місто мафами/кіосками... не контролюють чиновників а отримують від них відкати... наслідком цього всього є совок навколо нас...
Лучанка Показати IP 27 Січня 2017 14:59
А що ж такого відбувається в Рівному, чого не має в нас?
Анонім до Лучанка Показати IP 28 Січня 2017 16:04
Совка менше...
До Паши Показати IP 27 Січня 2017 15:06
Павлік, а ти їдь зі своїми амбіціями в Рівне.... І тоді Луцьк точно лишиться обласним центром)))))
Анонім до До Паши Показати IP 27 Січня 2017 15:25
але ж він депутат в Луцьку і хтось його вибрав
лучанин до Лучанина Показати IP 27 Січня 2017 15:15
Це ти провінція при оцінці Луцька в порівнянні з Рівним
Клава Показати IP 27 Січня 2017 15:30
Нажаль Паша правий - такій проєкт є ....
Анонім Показати IP 27 Січня 2017 17:03
та не сперечайтесь так. що рівне, що луцьк - одне багно. буде один обласний центр в Західній Україні - Львів. ну і ще пару штук по Україні - Київ, Харків, Дніпро, Одеса,
Корінний лучанин Показати IP 28 Січня 2017 10:17
ДО ХТОСЬ: Вибирай вирази! ТИ є ХАМ , некультурна і неосвічена особа ! Коли я говорю про Луцьк і його історичне минуле, то цим треба ДОРОЖИТИ! А ти , очевидно, є приїжджа особа і я не помиляюсь у цьому. Ніхто із лучан місцевих не буде плювати на своє місто і поливати брудом! Минуле має звязок із сучасністю. Пройдись Луцьком , подивись на замок Любарта, костел ПЕТРА І ПАВЛА іт.д. і т.п. Це ти забуваєш і нерозумієш звязок історичних подій " ІД ...ТЕ" (своє слово отримуй у відповідь!) Поляки ,приміром чомусь свою історію добре знають!
Анонім до Корінний лучанин Показати IP 28 Січня 2017 11:41
корінний в якому поколінні!? не сміши своім" графським" походженням і гонором- а всім останнім що. навалити в штани і не жить! ах мы из Масквы! не додає честі " графській "особі зверхньо дивитись на " Челядь"-хоч "корінному" це не зрозуміти з таким "культурним" багажем та освітою здобутою в Гарварді
Реаліст Показати IP 28 Січня 2017 20:58
Шановні лучани,подібні дурниці -липові *дослідження і опитування*(про вибори мера,наприклад),бла-бла *впливових* депутатів,з їх *авторитетною* і *рішаючою* позицією щодо майбутнього нашого міста ,нічого спільного з реальним станом речей не мають,це відволікання Вас від справжніх проблем ,+divide et impera,а за *дослідження*,*опитування*,*аналізи* тощо,які поширються,ті,в яких немає нічого наукового, без надання ДОКУМЕНТАЦІЇ,прийдеться відповідати...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus