USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Ігор Поліщук – про розвиток Луцька та пріоритети в роботі

5 Квітня 2017 23:25
Європейським та комфортним має бути обласний центр Волині – саме таким його бачить виконувач обов’язків Луцького міського голови Ігор Поліщук. Що ж до планів на майбутнє, то, зі слів Ігоря Поліщука, у пріоритетах - ремонт доріг, прибудинкових територій, закладів освіти та охорони здоров'я. Також новий підхід планують запровадити до використання коштів з міської казни.

Про це йшлося 5 квітня під час передачі «Відкрите місто» в прямому ефірі на телеканалі «Нова Волинь» за участю виконувача обов’язків Луцького міського голови.

Як наголосив Ігор Поліщук, для того, аби місто успішно розвивалося у різних галузях, потрібно припинити фінансові махінації та почати ефективно використовувати гроші з бюджету.

«Нашими першочерговими цілями є раціональне, прозоре та відкрите використання бюджетних коштів. Ми бачили, що в минулі роки були непрозорі тендери, закупівлі, зокрема 8 мільйонів гривень витратили на ремонт вулиці Лесі Українки. А так не має бути. Тому моя вимога номер один – недопущення махінацій, бо кошти громади потрібно відповідально використовувати, а комунальники повинні працювати прозоро й ефективно. Від ДКП «Луцьктепло», КП «Луцькводоканал» та ЛПЕ залежить багато, тому на керівниках зараз лежить велика відповідальність, щоб послуги надавали вчасно та якісно, адже це комфорт містян», - зауважив Ігор Ігорович.

Також він наголосив на тому, що його заступники будуть захищати бюджетні витрати, тобто ті статті, які планують фінансувати.

ЧИТАТИ ЩЕ: ЯК ОБИРАЮТЬ ЗАСТУПНИКІВ ЛУЦЬКОГО МІСЬКОГО ГОЛОВИ - ПОЛІТИЧНІ ВКАЗІВКИ Й ВНУТРІШНЯ БОРОТЬБА

Щодо напрямків роботи, на яких зосередився в.о. мера Луцька, то це ремонт доріг та прибудинкових територій, підтримка та розвиток освітніх закладів, лікарень.

«Місто має бути комфортним, а лучани повинні бути впевнені у завтрашньому дні. Тому серед пріоритетів у роботі стане якісне харчування дітей в ДНЗ, адже те, що було раніше, – неприпустимо. Потрібно провести ремонт у тих навчальних закладах та лікарнях, де це першочергово необхідно. Зокрема, у Луцькій ЗОШ № 13 один з корпусів у дуже поганому стані, це потрібно вирішувати. Ще є ряд ДНЗ, де потрібно провести ремонт. Особливу увагу зверну на ремонт прибудинкових територій та доріг, адже їх повинні робити якісно», - наголосив Поліщук.

Щодо міського транспорту, то, на думку виконувача обов'язків міського голови, в Луцьку має бути більше тролейбусів.

«У місті має бути більше тролейбусів та менше маршруток. Тролейбуси мають ряд переваг перед маршрутками: вони екологічні, менш гамірні, безпечніші та комфортніші. Більше того, чимало маршруток в неналежному стані, а лучани нарікають на якість перевезень», - вважає гість телестудії.

Щодо кадрових рішень, то Ігор Поліщук повідомив, що зміни будуть, і він звертатиме увагу на дві найважливіші риси: професійність та моральні якості.

Розповідаючи про свої першочергові завдання, Ігор Поліщук наголосив, що він відкритий до співпраці з громадськістю, активістами, тому готовий дослухатися до нових ідей та втілювати їх.

Зауважимо, під час ефіру новопризначений посадовець поінформував, що впродовж двох тижнів зустрінеться з міськими перевізниками, мовляв, ціну на квиток у маршрутках підняли поспіхом, без належного економічного обґрунтування, і її варто переглянути.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 17
777 Показати IP 6 Квітня 2017 00:51
Бачення ВО очільника міста. Виборів мера ще не було...
Лучанин Показати IP 6 Квітня 2017 01:13
А під час прийняття рішення про підняття вартості проїзду в маршрутках виконуючого обов'язки мера ніби не було. Тобто рішення незаконне! То чому ті хто в них сідає платять по 4 грн?
Анонім Показати IP 6 Квітня 2017 01:32
А це нічого, що Поліщука громада Луцька ще не вибирала своїм "очільником"?
Лучани до Анонім Показати IP 6 Квітня 2017 07:45
Ще вибере!
Ще один Лучанин до Лучани Показати IP 6 Квітня 2017 08:53
Не кажи ГОП!
Ще один Лучанин Показати IP 6 Квітня 2017 08:08
Ау, коли вибори?
Наталя Показати IP 6 Квітня 2017 08:45
Мер сучасного, цивілізованого, європейського міста Луцька повинен обиратись мешканцями міста Луцька на вільних, демократичних виборах.
Лол до Наталя Показати IP 6 Квітня 2017 12:56
Демократия - иллюзия​ для рабов
Вусенко Показати IP 6 Квітня 2017 09:17
Правильні питання підійняв, підтримую....
Юля Показати IP 6 Квітня 2017 09:33
Успіху вам!! Керувати містом не проста справа, але Вам хочеться вірити)!
швейк до Юля Показати IP 6 Квітня 2017 23:26
а шо тут робить муніципалка Юля?
оптимістка Показати IP 6 Квітня 2017 11:55
люди добрі якщо Ви "не далекі" то не треба робити вигляд що Ви "мега мозок"!!!!Там чорним по білом написано ВО - виконувач обовязків (для особливо розумних)
Микола Показати IP 6 Квітня 2017 12:32
Так тримати Ігоре. Важка буде робота.... але я бажаю успіхів у нових починаннях.
Iren Показати IP 6 Квітня 2017 13:33
Цікаві, розумні та правильні плани. Respect та удачі.
Реаліст Показати IP 6 Квітня 2017 14:02
Треба дати шанс людині, критикувати легше за все.
До 777 Показати IP 6 Квітня 2017 17:57
Мова йде не про наказ до виконання , а бачення . Дорогу молодим . Подобається грамотна мова , виваженість, обізнаність у справах, непідробна порядність . Вразив !
Володимир Р Показати IP 7 Квітня 2017 10:03
Ще старий ринок ( Шанхай) треба перенести і робити Луцьк по-справжньому культурним та Європейським. Бо це ПОЗОРИЩЕ в центрі міста.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus