USD 39.62 39.95
  • USD 39.62 39.95
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.75 9.94

На телескоп для луцької дитячої обсерваторії потрібно 70 тисяч

10 Січня 2017 14:38
У Луцьку пропонують відновити діяльність дитячої обсерваторії, яка працювала в стінах Палацу учнівської молоді міста Луцька.

Про це йшлося під час засідання постійної комісії Луцької міської ради з питань міжнародного співробітництва, інформаційної політики, молоді, спорту та туризму.

Депутат Микола Собуцький зауважив, що до 90-х років минулого сторіччя в Палаці учнівської молоді діяла дитяча обсерваторія. Проте з часом її занедбали, конструкції – розікрали, а окремі – вийшли з ладу.

Депутат наполягає – луцькі школярі займають призові місця з астрономії на змаганнях, проте самі вивчають зорі по книгах і картах.

Зі слів Собуцького, на оптимальний телескоп з комп’ютерним заведенням, за допомогою якого можна робити знімки, потрібно близько 70 тисяч гривень. Також витрати необхідні і на ремонт приміщення. Для виготовлення проектно-кошторисної документації на лютий 2017 року хочуть передбачити 40 тисяч гривень.

На запит Собуцького, поданий в липні, надійшла відповідь, що пропозицію фінансувати проект врахують по можливості під час розробки бюджету 2017 року. Директор департаменту фінансів та бюджету Лілія Єлова зазначила, що цьогоріч бюджет розвитку значно менший, ніж очікували. Відтак, фінансові можливості реалізувати проект менші, ніж того року.

Тому долю дитячої обсерваторії вирішуватимуть депутати під час сесії міської ради.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Семен Показати IP 10 Січня 2017 14:54
Помню, детство. В "Оптике" покупали линзы нужного фокусного расстояния и клеили тубусы из бумаги. У учтеляфизики можно было ололжить обектив от епидиаскопа, у учителя биологии окуляр от микроскопа. В результате - телескоп.
29 Показати IP 10 Січня 2017 16:55
всього 2,5тис.доларів. Якась мізерна дещиця навіть від офіційних декларацій наших чиновників, в т.ч. міських і обласних
Пилип Показати IP 10 Січня 2017 20:28
Нє, не дадуть. Бо будуть в тєлєскоп підглядати за грішними діяннями властьімущих !

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus