USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.15 39.45
  • PLN 9.71 9.93

На центральній площі Луцька грали баскетбол. Результати

30 Червня 2015 12:04
У Луцьку відбувся турнір з вуличного баскетболу «LutskStreetballCup 2015». Участь у змаганнях взяло 19 команд, серед яких і дві жіночі.

Заявити своє тріо міг кожен охочий, тому на майданчику зустрічалися команди різних рівнів – від школярів-аматорів, до професійних гравців, які виступають за клуби баскетбольної Вищої ліги та Суперліги. Та вже з чвертьфінального етапу рахунок жодного матчу не можна було вгадати 100-відсотково.

«Ми не ставили жодних обмежень, тому смак спортивного свята кожен міг відчути не тільки в якості вболівальника, а й учасника. Молоді цікаво було зіграти з нашими вже знаними баскетболістами. Слабші команди мають стимул розвиватися далі. Вони зрозуміли свій рівень, побачили, як грають професійні баскетболісти, - розповідає головний суддя змагань Дмитро Чайковський. – Командні ігрові види спорту у всьому світі, і в Україні приваблюють багато вболівальників. Такі турніри мають на меті залучати масовість і громадськість. Дивлячись на зацікавлення лучан змаганнями, можна сказати, що баскетбол у нашому місті люблять і грати, і дивитися. Дякую нашим партнерам торговим маркам «Ярич», «Забіяка», «Добра вода», «Дядя піца» і Володимиру Павліку, що дозволи організувати нам це спортивне свято».

Перемогу у турнірі здобула команда з Рівного «Лавісс». У фіналі вона перемогла тріо ветеранів «Волиньбаскета», до якого входили нинішній капітан команди Дмитро Швагринський та колишні гравці волинян Артем Шелуха та Едуард Федчук. Лучани з команди «Шарашкина контора» програли своїм географічним сусідам 5 очок, хоча й не реалізували 7 штрафів. У знаки далась втома після півфінальної зустрічі з молоддю «Волиньбаскета» (Андрій Дмитрук, Петро Глушко та Ілля Бедлінський) та відсутність замін.

«Багато гравців «Волиньбаскета» усіх вікових груп грали на турнірі. Дуже велика перерва у міжсезонні, а стрітбол дозволяє використовувати технічні прийоми, тримати себе у фізичній формі. Завдяки баскетболу 3х3 гравці у літній період мають змогу контролювати свою форму», - каже Чайковський.

У наступні вихідні луцька стрітбольна команда «Шарашкина контора» відправиться у Львів, де зіграє відбіркові матчі Української стрітбольної ліги. У столиці Галичини команди західного регіону боротимуться за потрапляння у фінал, який зіграють на центральній площі країни Майдані Незалежності 24 серпня.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus