USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

На українських дорогах з листопада з’являться нові дорожні знаки

25 Серпня 2021 22:06
Із 1 листопада 2021 року в Україні набирає чинності новий стандарт ДСТУ 4100:2021 «Безпека дорожнього руху. Знаки дорожні. Загальні технічні умови. Правила застосування». Його розроблено фахівцями ДП «ДерждорНДІ» у співпраці з «Агентами змін».

Про це повідомляє OBOZREVATEL з посиланням на пресслужбу Укравтодору.

Згідно з новими стандартами компонування дорожніх знаків індивідуального проектування буде виконано за новим принципом. Усі тексти мають бути написані з великої літери. З’явиться нова форма стрілок. Для позначення центру населеного пункту та річки будуть використовуються символи європейського зразка.
Щоб усі написи можна було добре роздивитися, визначені чіткі пропорції та відстані між елементами тексту, залежно від розміру великої літери, яка обирається виходячи з місця встановлення знаку та категорії дороги. Також передбачена транслітерація назв населених пунктів.

Для забезпечення безпеки пішоходів з’являться нові позначення діагональних пішохідних переходів та нові таблички для острівців безпеки. Не забули й про велосипедистів, для яких будуть встановлені нові знаки та таблички до дорожніх знаків.
Покращено алгоритм розміщення знаків на одній опорі для уникнення неоднозначного їх трактування, а також з’явився новий розділ щодо розміщення знаків на щитах та фонових щитах.

У новому ДСТУ зібрано кращий світовий досвід, а запроваджені новації мають позитивно вплинути на підвищення безпеки дорожнього руху на українських дорогах.

Раніше ми повідомляли, що Кабмін вніс зміни до Правил дорожнього руху (ПДР), якими, зокрема, передбачені зміни двох дорожніх знаків.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus