USD 39.75 40.20
  • USD 39.75 40.20
  • EUR 39.90 40.40
  • PLN 9.75 9.98

Цьогоріч до відповідальності ми притягнули більше 800 пішоходів, – головний патрульний Волині

20 Травня 2020 19:05
В Україні триває тиждень безпеки дорожнього руху. Із цієї нагоди патрульна поліція області підготувала низку відеоуроків про правила дорожнього руху, які можна переглянути онлайн.

Про статистику на дорогах, обставини, на які варто звертати увагу водіям, велосипедистам та пішоходам, розповів керівник управління патрульної поліції у Волинській області, капітан поліції Андрій Крутень під час програми телеканалу «Нова Волинь».

Він повідомив, що станом на кінець квітня цього року простежувалося зменшення кількості дорожньо-транспортних пригод порівняно із 2019 та 2018 роками. Так, цього року до квітня включно в області сталося 809 ДТП, а за аналогічний період 2019 року – 856 аварій, 2018 року – 840. Кількість загиблих у результаті ДТП також суттєво зменшилася цьогоріч.

Як зазначив Андрій Крутень, покращення статистики не можна пов’язувати лише із запровадженням карантину, адже в січні-лютому ніяких обмежень, викликаних епідемією, не було.

«До прикладу, у січні 2020 року кількість ДТП порівняно з 2018 чи 2019 була більшою. Чому? Тому що ми мали помірну зиму без випадання великих опадів, зокрема снігу. У нас навіть мали місце дорожньо-транспортні пригоди за участі двоколісного транспорту – як мотоциклів чи мопедів, так і велосипедів», – сказав капітан поліції.

Та додав, що на безпеку дорожнього руху впливають і поведінка водіїв, велосипедистів чи пішоходів, і стан вулично-дорожньої мережі населеного пункту, і низка інших факторів.

«Ми повинні пам’ятати, що правила дорожнього руху передбачають певні права і обов’язки як і для водіїв, так і для пішоходів», – зазначив Андрій Крутень і додав, що левова частка аварій за участі пішоходів сталася поза пішохідним переходом.

Поліцейський наголосив, що у діях пішохода, який переходить дорогу в невстановленому місці, містяться ознаки адміністративного правопорушення. Із початку цього року до відповідальності було притягнуто більше 800 пішоходів.

«Більшість правопорушень, які стосуються пішоходів, відбуваються на очах у поліцейського, котрий відразу документує такі факти для того, аби довести вину осіб, – зазначив Андрій Крутень. – Особа має розуміти, що вона наражає на небезпеку не тільки себе, а й інших учасників дорожнього руху».

Капітан поліції наголосив, що пішохід перед тим, як перейти дорогу на регульованому чи нерегульованому переході, передусім повинен упевнитися в безпечності свого маневру, адже при різкому виході пішохода на проїжджу частину водій може не встигнути пригальмувати, наприклад, на слизькій дорозі.

Андрій Крутень також нагадав основні правила дорожнього руху велосипедистам: «Тільки з 14 років дозволяється їздити на велосипедах по дорогах. При цьому велосипед має бути обладнаний відповідними світловідбивальними елементами. Забороняється їздити велосипедами в парі – необхідно їхати один за одним. Також велосипедист повинен рукою показувати повороти. Забороняється кермувати цим двоколісним транспортним засобом під впливом алкоголю».

«Будьте здорові і кермуйте відповідально», – звернувся насамкінець до учасників дорожнього руху головний патрульний області.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
лучанин Показати IP 20 Травня 2020 21:24
Ото дали дрозда!!!!!Є чим похвалитись і прозвітуватись.
скептик до лучанин Показати IP 20 Травня 2020 23:52
краще похвалився б, скільки корупціонерів посадили
Пенсіонер Прокопчук Показати IP 21 Травня 2020 08:15
Керівник патрульної поліції у Волинській області, капітан поліції Андрій Крутень, за свій героїзм та проявлену мужність на Волині, скоро вже буде підполковником, зразу через майора перескочить, отримає призначення на нову посаду і повернеться начальником поліції до себе додому у Рівненську область.
скептик до Пенсіонер Прокопчук Показати IP 21 Травня 2020 14:55
за свій героїзм та проявлену мужність у боротьбі із бабулями
ух ти! Показати IP 21 Травня 2020 18:50
Кажи правду головний патрульний, написали на водіїв постанови як на пішоходів, оскільки прозвітувати перед керівництвом про "великі досягнення у боротьбі із пішоходами" треба. Спробуйте на пішохода без документів постанову написати.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus