USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

На Волинь доправили понад 100 тисяч шкільних підручників

26 Серпня 2023 11:24
Понад 100 тисяч шкільних підручників доставили на Волинь для учнів п'ятих-шостих класів, які навчаються за програмою «Нова українська школа».

Про це розповіла Суспільному начальниця обласного управління освіти і науки Наталія Матвіюк.

З її слів, станом на 23 серпня підручниками волинські школярі забезпечені на 65%, повністю закупити шкільну літературу планують до кінця навчального року.

«Першокласники та учні молодших класів будуть на 100% забезпечені підручниками паперовими, а стосовно учнів старших класів, то вони мають можливість під час дії воєнного стану скористатися електронною версією підручників, яка зараз у вільному доступі», – каже Наталія Матвіюк.
Для нового навчального року Луцький ліцей №21 імені Михайло Кравчука отримав 828 підручників, розповідає завідувачка бібліотеки Алла Камінська. З деяких предметів їх замало.
З її слів, нині у бібліотечному фонді навчального закладу зберігається понад 37 тисяч книг та 23 тисячі підручників.

Читати ще: У школу з 1 вересня: як тепер навчатимуться діти в Україні

Школярка Ольга Кашуб’як вже отримала нові підручники, за якими навчатиметься у шостому класі. Дівчинка каже: торік разом з однокласниками кілька місяців користувалися електронними версіями, було незручно.
«Потім наші батьки вирішили закупити, замовити у друкарнях Луцька підручники, тоді нам стало значно легше сприймати інформацію», – додає учениця.

Мама майбутнього п’ятикласника Наталія Стаднійчук зазначає, що діти краще засвоюватимуть матеріал із друкованих примірників.

Зі слів Наталії Матвіюк, нині на Волині функціонує понад 550 закладів середньої освіти. У навчальному році її здобуватиме 136371 дитина.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Петро Показати IP 26 Серпня 2023 14:14
Що закупили, то закупили. Ідемо в перший клас. Здавали гроші навіть на крейду)))

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus