USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.15 39.45
  • PLN 9.71 9.93

На Волинь із зони АТО не повернулися 75 воїнів

7 Листопада 2014 11:56
Від початку АТО загинуло 75 волинських бійців різних військових формувань. Але ці дані не остаточні, й цифри можуть змінитися.

Про це повідомив Володимир Гунчик під час звіту за 100 днів роботи на посаді голови ОДА сьогодні, 7 листопада.

З його слів, 12 мільйонів гривень з резервного фонду обласного бюджету витратили на підтримку родин загиблих воїнів АТО. 6 мільйонів - на забезпечення військових 51 ОМБ, СБУ, БТРО «Волинь», батальйон «Світязь», прикордонників. Відбувалися зустрічі з волонтерами, медиками, виробниками сільгосппродукції. Загальні обсяги допомоги (ремонт бронетехніки і матеріально-технічне забезпечення, підтримка волонтерів, бізнесу, пожертви) обчислюються 40 мільйонами гривень.

«51 бригада поїхала на Схід неготовою і зазнала найбільших втрат. Вона прийняла на себе основні бойові діях на Сході. Я шкодую, що командир Володимир Яцків повернувся так пізно. Я не ідеалізую його, але я відчув його зв’язок з солдатами і частиною. Ми не допустимо повторення ситуації з 51ОМБ. Нам потрібно зробити все, щоб було припинено переслідування військовослужбовців, які цього не заслужили. Хоча, напевне є й такі, хто недобросовісно виконував обов’язки. Але ніхто не дав оцінки командуванню, ніхто не дав оцінки роботи командирів. Поки що крайніми лишаються наші солдати», - додав він.

Разом з тим, офіційні цифри втрат військових у АТО – 75 чоловік. Але ці цифри вже днями можуть змінитися. Він пояснив, що вже є співпадіння матеріалів ДНК родичів зниклих бійців з базою даних неопізнаних тіл. Офіційну ситуацію він пообіцяв оприлюднити наступного тижня.

Як повідомляло Інформаційне агентство Волинські Новини, більше 30 родичів зниклих волинських бійців здали генетичний матеріал для ДНК-експертизи. За станом на 6 листопада співпали 4 зразки ДНК родичів із зразками тіл загиблих. Зразки цих ДНК-профілів направлені на додаткову експертизу.



Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Редакція сайту прийняла рішення тимчасово закрити коментування під новинами, які стосуються військових подій на сході.
В Україні триває війна, зокрема інформаційна. Таким чином, ми не можемо допустити, щоб ресурс Інформаційного агентства Волинські Новини використовували як майданчик для дестабілізації ситуації.


Утім нам важлива думка нашого читача, тож запрошуємо до обговорення публікацій на сторінках агентства в соціальних мережах.




Система Orphus