USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

На Волинь привезли ікону святого, якого кинули до психлікарні за портрет Леніна

7 Квітня 2017 08:28
Чудотворну ікону преподобного Гавриїла Ургебадзе зустріли 6 квітня, під час вечірньої служби у Свято-Покровському храмі УПЦ села Піддубці Луцького району, інформують у прес-службі Волинської єпархії УПЦ.

Преподобний Гавриїл Ургебадзе прославляв Віру Христову за радянського часу. Відомо також, що 1 травня 1965 року народження, під час травневої демонстрації, ієромонах Гавриїл підпалив величезний портрет Леніна, за що був побитий розлюченим натовпом. Напівживий з вісімнадцятьма переломами, він був заарештований за «антирадянську діяльність» і доставлений в ізолятор КДБ. На допиті від нього вимагали визнання, що його вчинок був здійснений за наказом вищого церковного керівництва; отець Гавриїл відмовився, і пояснив причину свого вчинку тим, що поклоніння гідний тільки Бог, а не людина. Тривалі катування і загрози смерті не змінили його показань, - йдеться у Вікіпедії.

Міжнародний резонанс, викликаний подією, не дозволив владі стратити ієромонаха. З ізолятора його перевели в психіатричну лікарню. 19 листопада 1965 року отець Гавриїл був виписаний з лікарні. Відійшов до Господа у 1995 році. Грузинська Православна Церква канонізувала його у дуже короткий період після кончини, через 17 років.

Чудотворний образ перебуватиме на приході, ймовірно, до кінця Вербної неділі. Настоятель Свято-Покровського храму протоієрей Миколай Лафета та його парафіяни запрошують усіх охочих до молитовного поклоніння.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Ростов Показати IP 7 Квітня 2017 10:59
Религия - опиум для народа, просто ложь.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus