USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.15 39.45
  • PLN 9.71 9.93

На Волині 10-12% землі – під сміттєзвалищами

24 Травня 2018 11:29
Упродовж трьох років волинян хочуть навчити детально сортувати сміття та створити 5 центрів для переробки відходів.

Про це йшлося під час засідання постійної комісії обласної ради з питань промисловості, транспорту, зв’язку, паливно-енергетичного комплексу, архітектури, будівництва та житлово-комунального господарства.

Керівник департаменту ЖКГ облдержадміністрації Андрій Пиріг пропонує депутатам облради підтримати програму поводження з твердими побутовими відходами на 2018-2021 роки.

«На Волині є понад 500 стихійних сміттєзвалищ, є і 200 з документацію, десь 10-12% нашої території відходами. Вирішення питання є два: будувати високотехнологічні сміттєзвалища. Але тут важко залучити інвестора оскільки їм не підходять наші умови. І друге – виконати заходи в рамках нашої програми. Зауважу, що така програма пропонується вперше. Ми хочемо йти шляхом Польщі та Литви. Суть така, щоб детально сортувати сміття та створити у п'яти логістичних центрах сортувальні станції із можливості переробляти на електричну чи теплову енергію. Центри мають бути на базі вже існуючих сміттєзвалищ в Луцьку, Ковелі, Нововолинську, Камені-Каширському та Шацьку», - доповів Андрій Пиріг.

Втім, на скільки фракцій треба буде сортувати сміття – так і не назвав, каже, не знає.

Фінансування на програму пропонують виділяти з обласного, місцевих бюджетів та за рахунок грантових й інвестиційних коштів.

Члени засідання підтримали ініціативу й рекомендують її ухвалити під час чергового засідання.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Мыкола Показати IP 24 Травня 2018 13:04
А звідки він взяв про 12%? Сам придумав чи десь прочитав? 12% області — це територія як один район, чого насправді немає.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus