USD 39.40 39.70
  • USD 39.40 39.70
  • EUR 39.55 40.00
  • PLN 9.70 9.86

На Волині 2-класнику прийшло запрошення у гру «Синій кит»

20 Березня 2017 13:29
«Синій кит» не встиг «наслідити» у княжому місті, - завадила пильна мама.

Про це повідомили у Володимир-Волинському міському відділі поліції, пише «Район.Володимир-Волинський».

У неділю, 19 березня, надійшла заява від мешканки Володимира-Волинського про те, що на персональну сторінку її сина у соціальній мережі «ВКонтакте», учня 2 класу, надійшло повідомлення від групи учасників гри «Синій кит».

Там було завдання, яке він повинен був виконати у певний відрізок часу. У протилежному випадку команда «Синього кита» прибуде до нього.

Пильна мама відразу ж відсторонила сина від комп’ютера, відписала команді «кита» та звернулася до поліції.

Читати ще: «Групи смерті» у соцмережах: поради батькам від волинського психолога

Гра «Синій кит» прийшла з Росії. До участі підлітків заманюють через соцмережі. Дають завдання для каліцтва чи смерті. За «групами смерті» стоять серйозні фахівці із психології, які свідомо доводять підлітків до суїциду. Гра вже добралася України, Молдови та Польщі.

Читати ще: Правда про #синійкит. У грі - лучанка

Як повідомлялося раніше, у Берестечку (Волинська область, Горохівський район) 15-річна школярка вирізала на руці «синього кита». За попередніми даними, 15-річна лучанка дійшла до 38 рівня, отже, від самогубства її віддаляли лише 12 кроків, тобто – 12 днів.

Нещодавно студенти із Придністров'я на противагу смертельній грі запустили інтернет-гру "Білий ведмідь", яка є повною протилежністю "Синьому киту". Розробники проекту – Сергій Іордатий та Павло Доніка – заручились підтримкою правоохоронців та студентської профспілки, і створили спільноту у соцмережі Вконтакте.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
Мама Показати IP 20 Березня 2017 13:52
"персональну сторінку її сина у соціальній мережі «ВКонтакте», учня 2 класу...?? Пильна мама...???" жах!!!!!!!!!!!
лучанка, 60 років до Мама Показати IP 20 Березня 2017 14:35
Чому тут є жахатись? Є різні діти, як і батьки. У наш час тільки той не зареєстрований, хто не вміє, або не хоче, але від цього не відокремишся, і чим далі, тим молодшати буде реєстрація, а мама - молодець, що слідкує і не треба списувати на те, що немає часу батькам, аби контролювати дитину, бо на себе їм вистачає часу на багато чого, а оскільки є дитя, будьте ласкаві займайтесь його вихованням
Микола Показати IP 20 Березня 2017 14:17
А взагалі б цього не було б якби батьки не дозволяли дітям реєструватись в соціальних сетях там же така дурість є нащо дітям це? Нормальні діти там не реєструються і не має таких пролем. А то реєструються і вже пишуть у відношеннях самі ми винні що на дітей немає часу а вони що хочуть те й ролять. 2-клас в соціальні сеті для чого????????????
Іра до Микола Показати IP 20 Березня 2017 18:00
Пробачте маму, що її дитина зареєстрована в соцсітках. Адже судять її ідеальні люди і батьки. П. С. Молодець мама, що вчасто зреагувала.
тато Показати IP 20 Березня 2017 14:40
в бібліотеку малого!
Ангеліна Показати IP 22 Березня 2017 23:41
Потрібно заборонити дітям користуватись соцмережами. Реєстрація у Вконтакті має бути тільки з 16 і тільки за паспортом. І взагалі, російські соцмережі необхідно заблокувати на території України. Хто підтримує блокування Вконтакті та Однокласників на територіії України, прохання підписати петицію на сайті президента: https://petition.president.gov.ua/petition/34479 можна ще й тут: https://petition.president.gov.ua/petition/34703 https://petition.president.gov.ua/petition/34109 Прохання розіслати посилання на петицію вашим знайомим однодумцям.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus