USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

На Волині без внутрішніх вбиралень понад 30 шкіл. Коли облаштують

9 Січня 2021 16:05
З першого січня 2021 року в українських школах почали діяти нові санітарні правила. Серед основних змін, запроваджених Міністерством охорони здоров’я, обов’язкові внутрішні туалети в закладах освіти.

На Волині понад 30 шкіл досі не мають внутрішніх вбиралень. Одна з таких ЗОШ знаходиться у селі Підцаревичі Маневицького району. Вчителі та учні ходять до дерев’яного будиночка, який стоїть за 50 метрів від школи, йдеться у сюжеті Суспільного.

«Найбільше незручностей в холодну пору року», – каже вчителька початкових класів Наталія Олеш. Коли учні відпрошуються до туалету, педагогиня одягає малюків у куртки та шапки. Учні, які живуть недалеко від школи, йдуть в туалет додому.

Приміщенню сільської школи майже 70 років. Є чотири шкільні кабінети і вчительська. Будівля дерев’яна, зовні облицьована цеглою. Це, зі слів педагогині Надії Клець, ускладнює облаштування внутрішньої вбиральні.

Як виконуватимуть нові санітарні норми в закладі, не знають. Розв’язувати це питання буде новообрана районна рада. Нині розглядають два варіанти: будівництво нової ЗОШ

або довіз дітей у школу в сусідньому селі, де вбиральня знаходиться у приміщенні ЗОШ.

Участь у проєкті облаштування внутрішніх шкільних вбиралень можуть брати навчальні заклади, в яких понад 20 учнів, розповіла заступниця начальника обласного управління освіти Тетяна Соломіна.

Програму започаткували 2019-го. Головненський ліцей, що в Любомльському районі – один із 13 в області навчальних закладів, які увійшли до обласної програми. У чотирьох корпусах закладу нині навчається 464 учні. До грудня 2020 школярі користували вуличною вбиральнею. Вона поруч зі школою стоїть й досі.
В одному із корпусів облаштували шість внутрішніх санітарних кімнат. З місцевого бюджету на це виділили 450 тисяч гривень, – розповів селищний голова Микола Димидюк. Загальна вартість теплих вбиралень – 1 мільйон 473 тисяч гривень.
Після завершення ремонтних робіт в закладі виникла інша проблема. Під вбиральні виділили 4 кабінети. Навчальних класів тепер у школі бракує, уроки проводять навіть в актовій залі, – каже директор ліцею Микола Скопюк.

З 13 освітніх закладів, які скористалися обласною програмою з облаштування теплих вбиралень, в семи вже завершилися ремонтні роботи. У решті ЗОШ, зі слів заступниці начальника освіти Тетяни Соломіної, туалети добудуть до початку наступного навчального року.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
дідо Показати IP 9 Січня 2021 16:08
Це ганьба у 21 столітті. Місцеві пропивають та прокурюють не одну нову школу.... За крадений ліс та бурщтин можна було своїм дітям нормальні вбиральні побудувати.
Віктор Показати IP 9 Січня 2021 17:40
Бажано було б в статті озвучити назви всіх тридцяти шкіл, де немає внутрішніх туалетів.
Віктор Показати IP 9 Січня 2021 17:50
Скопюк - брехун! Туалети ще з вересня нормально функціонували - просто дітей не пускали!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus