USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Усі волинські школи до 1 вересня матимуть внутрішні вбиральні

10 Липня 2017 16:40
Практично у всіх школах Волинської області вже облаштували внутрішні санвузли, а у тих, де роботи ще тривають, завершити роботи передбачають до початку навчального року.

Проте, як йшлося під час оперативної наради у Волинській облдержадміністрації 10 липня, кошти, виділені з обласного бюджету на ці цілі, належно не освоюють. Тому окремі школи буцімто так і залишаться без внутрішніх вбиралень до початку навчання.

Голова Волинської ОДА Володимир Гунчик заявив, що депутати обласної ради начебто взагалі забули про цю проблему, але він – ні. Відтак, він вимагатиме пояснень від голів об’єднаних територіальних громад і керівників райдержадміністрацій стосовно того, чому вони затягують процес.

Утім, як розповіла керівник управління освіти і науки Волинської ОДА Людмила Плахотна, облаштування санвузлів у школах, яке розпочалося ще минулого року, йде своєю чергою. Також чиновниця запевнила, що до початку року «все буде зроблено».

Людмила Плахотна зазначила, що шкіл, які затягують із облаштуванням внутрішніх санвузлів, не так багато – 1–2. Та додала, що процес гальмується з поважних причин, до прикладу, пов’язаних із укладанням кошторисної документації на добудову.

«Ми будемо вивчати це питання», – відзначила Плахотна.

Як повідомлялося раніше, питання перенесення шкільних вбиралень із вулиці у приміщення не піднімалося протягом десятиліть. Так, за станом на 2016 рік на Волині близько 70-ти шкіл мали вбиральні, розташовані на подвір’ях. І саме депутати облради лобіювали перенесення їх із вулиці у приміщення, а голова Волинської обласної ради Ігор Палиця свого часу заявляв, що туалети в школах – «це нагальна потреба».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Перехожий Показати IP 10 Липня 2017 18:34
Ви першого верезня стверджуйте, а зараз робіть роботу і не піартесь.
123 Показати IP 10 Липня 2017 19:25
Ничего себе прорыв! Всего то 21 век...
с. Човниця Показати IP 10 Липня 2017 21:56
і що навіть в с. Човниця (Ківерцівський р-н) діти не будуть бігати на вулицю ?
Всезнайко Показати IP 10 Липня 2017 22:40
Беруть мене сомнєнія...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus