USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

На Волині - безлад з мисливськими угіддями

5 Листопада 2014 09:40
На Волині є 14 приватних осіб, які отримали у користування мисливські угіддя, а це майже 10% усіх площ. Тепер з цим проблеми.

Про це йшлося під час прес-клубу облради та редакції газети «Волинь-нова» на тему: «Ліси – наше багатство. А як служать вони волинській громаді?» вчора, 4-го листопада.

Як повідомляють в управлінні лісового та мисливського області, загальна площа мисливських угідь Волині - мільйон 583,7 тисячі гектарів. З них 546,2 тисячі гектарів закріплено за обласним управлінням лісового та мисливського господарства, де функціонують державні підприємства: «Звірівське» та «Старовижівське» мисливські господарства й чотири лісомисливські господарства: «Володимир-Волинське», «Ратнівське», «Горохівське», «Любешівське».

Окрім того, зараз на Волині є 15 приватних користувачів мисливськими угіддями, за якими закріплено 145,9 тисячі гектарів, що становить 9,1% від усіх площ.

Зауважимо, що перший приватник з’явився на Волині у 1999-му році й взяв площу 11,8 тисячі гектарів.

Щодо віддачі лісомисливських угідь у господарювання приватного користувача негативно висловився перший заступник голови обласної ради Олександр Пирожик.

«Ми проти того, щоб державні угіддя передавати приватникам, бо держава туди вкладала ресурси, а ними користуються, як на готовеньке, інші. Втім, ми можемо розглядати варіанти передачі лісомисливських угідь громадським організаціям, однак лише за умов чіткого контролю від місцевої громади», - наголосив Пирожик.

Нагадаємо, нещодавно обласна рада розглядала питання щодо припинення права приватників на користування мисливськими угіддями, втім для ухвалення такого рішення не вистачило більшості голосів.

Також раніше повідомляли, що на території Павлівського заказника незаконно полюють на диких звірів, а мисливське господарство взяло в користування ліс на 25 років. Окрім того, недавно там почали зводити елітні котеджі.

Окрім того, Інформаційне агентство Волинські Новини повідомляло про те, що мисливський куточок у лісовому заказнику на Іваничівщині облаштований без належних дозволів та документів.

Цього року виникла ще одна проблема з приватниками: підприємство на Волині залишило мисливські угіддя без охорони, а мешканці Камінь-Каширського району вже більше півроку не можуть оформити документи на користування мисливських угідь у своєму районі. Паперова тяганина триває вже більше, ніж півроку.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
знаток Показати IP 5 Листопада 2014 09:46
що пирожик патріот волинського милсивського господарства, целуют василька в десна як яник з пшонкою, хоть би вишиванку нову купив то противно в маршрутку заходити
sa Показати IP 5 Листопада 2014 10:04
Пан Олександр тільки піариться на мисливських угіддях. Він не бачить, що приріст дичини збільшився в десятки разів, не думає про прибутки, які приносять приватні мисливські господарства в бюджет держави, і збитки, які мисливські господарства надають лісництву (єгерська служба, охорона, годівля диких тварин). На деякі мисливські угіддя напевно вже надійшло замовлення, і пан Пирожик радий старатись. Це перша людина, яку треба люструвати будь-яким способом.
до са Показати IP 5 Листопада 2014 10:40
Прибутки від приватних мисливських господарств? Не смішіть мої зуби. Прибутки для кого? Приріст дичини? Про який приріст дичини може йти мова, коли Кавас і Вижовці в Ковельському районі вибивають усе, що живе і ворушиться, людей виганяють з лісу за те, що збирають гриби? Тих "приватників" давно пора повішати на самих високих соснах, скотів безрогих, які цей ліс не садили, не доглядали, поголівя дичини не відтворювали, а тепер відчувають себе графами Замойськими із лісовими угіддями. Нічого, ще прийде матрос Залізняк в шкірянці і за їхніми головами.
Критик Показати IP 6 Листопада 2014 14:55
А хіба Кавас показник? Я знаю багатьох, які дійсно доглядають мисливські угіддя і все у них в порядку. А Пирожик чудо продажне, де гладять там і підставляє.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus