USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.96

У волинському заповіднику будують котеджі для багатіїв

20 Травня 2014 07:00
На Волині жителі сіл навколо Павлівського заказника стверджують: там полюють на диких звірів. А ще недавно там почали зводити елітні котеджі, - йдеться у сюжеті ICTV.

Вочевидь, для впливових мисливців-багатіїв, бо звичайних людей туди не пускають. Керівництво Павлівського мисливського господарства, яке взяло в користування ліс на 25 років, закон і справді порушило, - підтверджує прокуратура. Тепер господарську діяльність в заказнику превірять ще й екологи.

Господарюють в заказнику на повну, встановили трансформаторну підстанцію, проклали каналізацію, а за кількасот метрів встановили годівниці для дикого звіра та оглядову вежу.

Місцеві жителі розповідають: у сезон полювання на кабана охочі їдуть цілими колонами, а от місцевим мисливцям сюди зі зброєю заходити не можна - територія ж заповідник.

Прокуратура запевняє: будувати тут закон не забороняє, от лише дозвіл треба мати, саме ті 4 гектари серед заказника не є заповідною територією, а щодо полювання, кажуть, не пійманий - не злодій. На незаконний відстріл дикого звіра правоохоронцям поки ніхто не скаржився.

«Порушення в тому, що ця земельна ділянка надана у користування розпоряджнням, але в подальшому треба оформити правовстановлюючі документи», - сказав Микола Андрейцев, виконувач обов'язків прокурора Іваничівського району.

«Полювання в заказнику є незаконним, контролювати це повинні єгері обласного управління лісового господарства», - додав він.

«4 гектари лісу задарма, виявляється, можна взяти, користуватися, будувати, прокладати комунікації без будь-яких дозволів чи документів і безкоштовно. Тим більше в заказнику», - прокоментував Олександр Топорівський, керівник громадської організації «Молодіжна ініціатива».

Директор підприємства Павлівське мисливське господарство, якому на 25 років дали ліс в користування, запевняє: тут не полюють, а навпаки - розводять кабанів. За 5 років майже в 10 разів збільшили поголів'я дикого звіра. Вежі серед лісу для того, аби пильнувати за тваринами, а будиночки - для комфортного відпочинку всіх шанувальників дикої природи, треба ж хоч на чомусь заробляти, мовляв через бюрократію це все поки незаконно.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 14
небайдужий Показати IP 20 Травня 2014 10:26
Ось Вам і "ЛЮБІ СВИНІ"!!! "Без году неделя" при владі, а що витворяють!!! Краще був би Колісник! Він не святий!!! Але при ньому такого не було!
Аня Показати IP 20 Травня 2014 11:02
ось вам і далі Міжгр"я,що змунилося панове?
прокуратору Показати IP 20 Травня 2014 11:12
Що ти там вякаєш, шановний, коли ти і масялов перші браконьєри, якими були, такими і залишилися. Згадайте, як на Старовижівщині оленів і каббанів валили. Вас усіх пора використати у лісі в ролі мішеней для сільських мисливців.
хитр Показати IP 20 Травня 2014 11:27
Колісник то є ск*тина.А цим новим деб*лам теж треба вказувати місце їхньої дозвільної діяльності.Але тільки правий почав щось робити , як зразу підняли хай.А змінювати наше життя ніхто не буде крім нас самих.Дозволимо виродкам свавілля - отримаємо.Незалежно чи від ригів , чи від юлезомбованих.
Він до хитр Показати IP 20 Травня 2014 13:33
Ти взагалі хоч вник у тему. Мелеш шось незв"язне. І до чого тут "правий", от якраз вони тут ані пальцем не поворушили. Ти ж навіть не в темі, що та зона зовсім не є заповідником, і ніколи не була. Тут проплачені журналісти роздувають із мухи слона, а ви ведетесь і до чогось патріотизм приплітаєте...
Я Показати IP 20 Травня 2014 13:37
Хтось iз "нинiшнiх", видно, "положив око" на цей заповiдник. "Iз нiчого" вже кiлька разiв хочуть пiдняти скандал. Навiть журналiсти ICTV, яких покликали АЖ З КИЕВА (!!!!), розiбрались, що управлiння лiсового господарства областi не оформило потрiбнi документи, в оформленнi яких зацiкавленi перш за все вони самi i мiцева громада. Якби там хтось колективно незаконно полював, повiрте, в нинiшнiй час вiн був би "виловлений" i це було б вiдомо всiм. А мiсцевого аборигена з одностволкою нiхтонiколи не зловить. Вiн стрiляв "у себе бiля хати i буде стрiляти. Так, що ця стаття - "заказуха". .Нинiшнi" користуючись моментом хочуть хапнути собi угiддя. А про простих людей знову нiхто не думае. Займаються всiм але не тим, що принесло б користь людям.
Ulyana Показати IP 20 Травня 2014 14:20
100 % проплачені нововолинські журналюги! Топорівський засвітився в сюжеті айсітіві! Це вам не булька з носа, це ого-го)))))) Певно, заберуть тепер на канал. Це ж який талант треба мати, щоб зацікавити новиною про хатинку серед лісу. Да, не перебирають тепер канали новинами, не перебирають…. Аби ключове слово було – межигір’я. Хоча…. Як порівняти з твоїм, Саня, самстроєм, то таки да – межигір’я
павлівка Показати IP 20 Травня 2014 14:23
Якесь недолуге те волинське межигір’я вийшло, ні тобі унітазів, хоч позолочених, ні патретів мисливців в наполеонівському барахлі, ні батонів. Одні гектари… Поки не треба було обгадити тих, на кого ви, нововолинські недожурналісти, натякаєте, то ті гектари нікому не були потрібні. Де ви раніше були, добротворці і захисники селян? коли тварин годувати треба було? чого тоді ніхто гроші не рахуваав? чого не наїжали, га?
селянин Показати IP 20 Травня 2014 14:31
Да, сенсація прямо! Аж тхне примітивом. Звичайна людська заздрість. Знайшли межигір'я! Я в Старосіллі живу, то хожу туда, коли хочу. Правда на звірів не полюю, бо нащо воно мені треба, а от грибочки збираю
нововолинець Показати IP 20 Травня 2014 14:44
от нема нашим журналюгам більш до чого вчепитися! Ну так все у Нововолинську ідеально, що залишилося тільки відібрати місцеве межигір'я, чи то пак межилісся, і заживемо ми щасливо і багато! Ясно як білий день під кого риють - скоро вибори, ще скоріше сесія міської ради. То може б щось дійсно варте уваги запропонували?
люстратор Показати IP 20 Травня 2014 14:56
як вже набридла ця тема! на сході люди гинуть сотнями, а вони все мусолять ті гектари! ну до цього часу всі мовчали, як води в рот понабирали, не хвилювало нікого чи є там ті тварини, за я чий рахунок вони годуються , хто ту хату з тими кормушками построїв, а тут як з цепі зірвалися. місцевим жителям нема ніякого діла до тих охотніків, а нововолинським писакам до всього діло є. подивіться краще, що в вас під носом робиться
обурений Показати IP 20 Травня 2014 15:08
на нововолинському сайті, де адміністратором Олександр Топорівський, він же "звізда" сюжету, постійно видаляються коментарі на дану тему, чомусь незаангажований журналіст не хоче читати правди про себе, яку пишуть пересічні люди. Надіявся скомпроментувати потрібних людей, а скомпроментував себе і на превеликий жаль місто, яке не делегувало його висвітлювати якісь надумані межигір'я.
Роман Показати IP 20 Травня 2014 16:02
хай Топорівський про Недищука, Єлеву напише, там дуже цікавенькі факти є , а особливо якщо завважити, що вони представляють найбільш рейтингового кандидата в президенти Порошенка, в кожного рильце в пушку
кілт Показати IP 20 Травня 2014 17:50
котеджі:))))) не смішіть! відколи хатинку називають котеджами? ще й для багатих?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus