USD 39.60 39.92
  • USD 39.60 39.92
  • EUR 39.75 40.10
  • PLN 9.90 10.12

На Волині чоловік ухилився від призову, бо «мав погане передчуття»

27 Березня 2023 12:34
Військовозобов’язаний із Волині отримав три роки позбавлення волі за ухилення від призову на військову службу під час мобілізації.

Про це повідомляє «Главком» з посиланням на вирок Ковельського міськрайонного суду Волинської області від 15 березня.

За матеріалами справи, у середині жовтня 2022 року військово-лікарська комісія визнала обвинуваченого придатним до військової служби. Однак чоловік проігнорував відправку для проходження служби у військовій частині.

У свій захист обвинувачений заявив: у нього на утриманні дружина, двоє дітей, та хвора матір. Це й стало причиною ухилення від мобілізації. У скоєному розкаявся, просив суворо не карати.

Водночас суд розібрав на молекули аргументи обвинуваченого. Зокрема, у судовому засіданні чоловік повідомив, що обставиною, яка спонукала до ухилення від призову, є необхідність фінансового забезпечення сім’ї. Він неофіційно працює продавцем, отримує заробітну плату у розмірі 15-20 тис. грн. Також обвинуваченому відомо, що мобілізованим виплачують зарплату близько 30 тис грн., що є більшою від його зарплати. Попри це він все одно не бажає бути мобілізованим, «оскільки має погане передчуття».

«З наведеного суд дійшов висновку, що метою ухилення від призову на військову службу під час мобілізації обвинуваченим є не матеріальне забезпечення сім’ї, а страх перед тягарем військової служби», – сказано у вироку.

Також з’ясували, що малолітня дитина, яка перебуває на утриманні обвинуваченого, насправді має батька. Той регулярно сплачує аліменти ексдружині, з якою тепер мешкає обвинувачений.

Помилковим твердженням, на думку суду, є й те, що матір обвинуваченого залежить від свого сина. У дійсності вона проживає окремо. Будь-яких висновків про її обмеження працездатності або піклування суду не було надано.

Підсумовуючи, суд наголосив, що звільнення обвинуваченого від відбування покарання із застосуванням статті 75 Кримінального кодексу не запобігне вчиненню нових кримінальних правопорушень. І тому призначив реальний термін покарання.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 21
Тарас Показати IP 27 Березня 2023 13:01
Скільки зараз матеріальне забезпечення мобілізованого ?
Сарк до Тарас Показати IP 27 Березня 2023 13:32
Ти його спочатку отримай .....
Совість Показати IP 27 Березня 2023 13:33
Тепер йому соромно як депутату , прокурору , митнику чи іншим баригам
І шо ? Показати IP 27 Березня 2023 14:03
Йому - три роки, а штундам ?
ВключайтеГолову до І шо ? Показати IP 27 Березня 2023 14:55
Ти про нас не думай, ти про себе "патріоте" подумай, 100 відсотків не з окопу пишеш.
Батюшка до ВключайтеГолову Показати IP 27 Березня 2023 16:55
твій кривавий пастор Крим віддав
ВключайтеГолову до Батюшка Показати IP 27 Березня 2023 19:10
Батюшка, ви половину пастви профукали, МП все ще тут
Діагноз до Включайте Показати IP 27 Березня 2023 20:03
Омела на Дереві здорового суспільства !
ВключайтеГолову до Діагноз до Включайте Показати IP 27 Березня 2023 22:44
Це ви пристосуванці, при комуняках, комуняки. При незалежній всі православні стали. І про паради з червоними прапорцями забули.
Ліна Показати IP 27 Березня 2023 21:09
Чого люди мовчать...штунди,такі чоловіки як всі,чого їм не можна ,а всім можна??
ВключайтеГолову до Ліна Показати IP 27 Березня 2023 22:41
Вам хтось забороняє бути "штундою"? При комуняках ви всі були комуняками, а їх за віру садили на 8-10 років, щось тоді ви свої пащеки не відкривали. Не хочеш воювати не воюй, стій на своєму і вперед за свої переконання. І навіть якщо тюрма.
123 до ВключайтеГолову Показати IP 28 Березня 2023 11:57
Можна подумати що штунди своїх не відмазують. Ну і нафіга та мова.
+/- до 123 Показати IP 28 Березня 2023 23:37
У всякому разі не розлучаються щоб стати "батьком-одинаком" як у вас
-/+ до +/- Показати IP 29 Березня 2023 11:36
Про те і йдеться. "ВИ" звісно обраний прошарок суспільства.
ABC Показати IP 28 Березня 2023 11:48
Ну, він свого добився. На фронт не піде. 2 роки посидить, а там і війна скінчиться.
Ага до ABC Показати IP 28 Березня 2023 13:55
Як казав один начальник тцк "стаття за ухилянство не звільняє від мобілізації, ми будемо застосовувати примус до виконання своїх обов'язків громадяннами чоловічої статі" Почитайте про повернення з закордону чоловіків для відавання боргу перед батьківщиною(як заявляв один нещодавно підчас телемарафону).
ABC до Ага Показати IP 28 Березня 2023 16:46
Ви би самі краще проштудіювали законодавство, перед тим як йомусь щось радити. Якби йому дали умовно, то тоді так, могли би повістку в зуби і мобілізувати легко. А із реальної тюрми ніхто його на фронт не забере. Щодо повернення чоловіків з-за кордону - то це байки від діда Панаса. Згідно статуту ООН депортація в країну, в якій ідуть бойові дії НЕМОЖЛИВА. Ну хіба що людина злочинець і знаходиться у міжнародному розшуку. Але чоловіки за кордоном не злочинці. Тому наразі в України немає механізмів, щоб повернути чоловіків з-за кордону. Вчіть законодавство і не пишіть дурниць.
QWE до ABC Показати IP 29 Березня 2023 10:20
По перше незаконний перетин кордону ось вам порушення(хто за грошики виїхав через шлях, спорт , артисти, коміки ітд тих звісно не притягнуть) По друге де вище НАПИСАНО що будуть забирати з тюрми ??? Самі собі допридумали ? Продивіться вироки по ухилянні від мобілізації там практично всі умовні вироки на 2-3 роки реальних вироків з посадкою на "зону" можна на руках перерахувати, якщо ви такі "розумні" повинні розуміти якщо дадуть реальні сроки всім ухилянтам то нам тюрем не хватить. По третє ніщо не заважає їм розробити законодавчі механізми для повернення чоловіків скоріш за все вони цим якраз займаються зважаючи на публікації представників Міноборони і прикордонників.
ABC до QWE Показати IP 29 Березня 2023 11:53
О, Боже, де ви такі беретеся? По перше - нелегальний перетин кордону - то АДМІНІСТРАТИВНЕ правопорушення. Приблизно таке ж, як перехід вулиці на червоне світло. Карається штрафом. Різницю між кримінальним та адміністративним кодексом знаєте? Навряд чи. По друге, тут я писав про даний випадок, тобто реальний строк. Ця людину послати на фронт не можуть до відбуття нею покарання. По третє, закон зворотньої дії не має. Навіть якщо ухвалять закон про припустимо якесь неймовірне примусове повернення всіх нелегально виїхавших, він НЕ БУДЕ діяти на вже перетнувших кордон чоловіків. Ферштейн? Ще раз, читайте законодавство, і не пишіть дурниць.
Дід мазай Показати IP 28 Березня 2023 19:07
А те що тцк є не законне то ніхто не знає???Писати вмієте, кусати одне одного теж, а те, що вас за бидло держать не знаєте...Погано.
Анонім Показати IP 29 Березня 2023 11:42
Краще чалитись, ніж воювати. Все правильно зробив. Тільки у военкомат не треба було приходити і медкомімію проходити теж

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus