USD 39.35 39.65
  • USD 39.35 39.65
  • EUR 39.57 39.70
  • PLN 9.80 10.00

На Волині День Європи відзначили художніми майстер-класами

12 Травня 2015 18:07
Навчитися об’ємно просторовій скульптурі, різьбленню по шкарлупі яйця та плетінню з лози можна було сьогодні, 12 травня, у Володимирі-Волинському в рамках відзначення Дня Європи.

Низка заходів під назвою «Ми - це Європа», що триватимуть аж до п’ятниці, 15 травня, організували відділ культури і туризму та управління освіти Володимир-Волинського міськвиконкому.

Розпочалися заходи у Культурно-мистецькому центрі відкриттям виставки дитячих малюнків вихованців Володимир-Волинської художньої школи.



Як зазначив начальник відділу культури і туризму Андрій Шоцький, європейці День Європи відзначають 9 травня, а Україна - у третю суботу травня.

«У циклі заходів «Ми – це Європа» ми прагнемо показати себе. Ми живемо в Європі, маємо багато талановитих дітей і саме через призму бачення дітьми навколишнього світу можемо відчути наші рідні терени. Дитяча душа, відтворена у картинах, свідчить про те, що ми - європейці», - зазначив Андрій Шоцький.

Директор художньої школи Адам Михалик зауважив, що спеціально до виставки картин на європейську тематику діти не малювали, але Європа у творах дітей збережена.

«Сьогоднішня виставка складається з робіт, які ми подавали на обласний етап Всеукраїнського конкурсу учнівської творчості. Також ми представили роботи, в яких сповідується Україна - ми бачимо українські соняхи, квіти та впізнаємо у цих малюнках самі себе», - підкреслив Адам Михалик.



Після відкриття виставки картин усі перемістилися на вулицю, де біля стін Культурно-мистецького центру розкинулося міні містечко-майстрів. Художники міста Ігор Мацюк, Анатолій Бойко та Ярослав Дубень влаштували творчі майстер-класи для усіх, хто хотів повчитися мистецтву.

Так, Ігор Мацюк показував як із гіпсу можна виготовити просторову скульптуру. Для цього робиться заготовка довільної форми, по ній олівцем наноситься малюнок, якому згодом за допомогою різців надаються форми.



У художника Анатолія Бойка можна було повчитися унікальній техніці різьблення по шкарлупі яйця. Сам майстер використовує для нанесення різьблення звичайний електродриль. Його витвори неповторні і один з них – писанку із вирізьбленим тризубцем він подарував першій леді України Марині Порошенко.



Ярослав Дубень демонстрував давню українську техніку плетіння з лози. Саме з цього гнучкого матеріалу можна виготовляти чудові декоративні вироби.


Загалом дійство викликало зацікавлення перехожих. Біля майстрів час від часу зупинялися люди, дивилися як робити унікальні речі, розпитували про ту чи іншу техніку і навіть купували готові вироби.


Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Женька Показати IP 12 Травня 2015 20:35
Молодці ! Володимир гордиться цими майстрами.
психолог до Женька Показати IP 13 Травня 2015 01:14
А ЩЕ МИ НАВЧИЛИСЯ ПЛЕСТИ ЛАПТІ І ВИПАЛЮВАТИ НА ХВАНЕРІ УКРАЇНСЬКІ ВЗОРИ.
Женька до психолог Показати IP 13 Травня 2015 07:14
Ви тільки навчилися того, що ми вже давно вміли і забули.
Оксана Показати IP 12 Травня 2015 20:40
Володимир давно мав би бути культурною столицею Європи!
1979 до Оксана Показати IP 12 Травня 2015 21:07
Володимир став центром контрабанди на Волині.Так вигідніше!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus