USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.70 9.88

На Волині державі повернули землі оборони вартістю 2,8 мільярда

23 Лютого 2024 22:02
Господарський суд Волинської області задовільнив позов Ковельської окружної прокуратури в інтересах держави в особі Волинської ОВА до Самарівської сільської ради про повернення державі земельної ділянки площею 166 га й вартістю 2,8 мільярда гривень. Ділянка належить до земель оборони і є прикордонною смугою уздовж українсько-білоруського кордону.

Про це інформує прокуратура Волині.

Прокурори в суді довели незаконність інвентаризації земельної ділянки, розташованої між кордоном та лінією прикордонних інженерних споруджень, як земель сільськогосподарського призначення, що обумовило подальше її вибуття із державної власності.

Читати ще: На Волині у підприємства забрали землі оборони вартістю понад 61 мільйон

Домоглася прокуратура і скасування державної реєстрації права комунальної власності на земельну ділянку, що належить до земель оборони, та повернення її державі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Володимир Показати IP 25 Лютого 2024 09:18
Між білорусією і росією, зрозуліло, а чому відбирають зі сторони Польщі, тут не ясно... Основний доказ - Постанова трудящих СССР 1946р., архівний документ тоталітарного режиму. Таке враження, що прокуратура і судді отримують зарплатню не в гривнях, а в рублях... Кидають під ноги чинне законодавство.... Землі оборони повинні перебувати на балансі у Міністерства оборони України, а не в обласної адмінтрації...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus