USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

На Волині діятимуть нові ставки оренди нерухомого комунального майна

20 Грудня 2018 15:55
Для низки категорій орендарів підвищать ставки за використання нерухомості, яка перебуває в обласній комунальній власності.

Про це йшлося під час пленарного засідання 22 сесії Волинської облради 20 грудня.

Депутати облради затвердили методику розрахунку і порядку використання орендної плати за користування майном спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області.

Відповідно до рішення, збільшать відсоткові ставки за використання нерухомого комунального майна, наприклад, для аптечних пунктів, масових заходів, підніматимуть ціну розміщення антен мобільних операторів тощо.

Так, найвищу орендну ставку (на рівні 45%) встановлюватимуть за розміщення: пунктів продажу лотерейних білетів, пунктів обміну валюти; фінансових установ, ломбардів, бірж, брокерських, дилерських, маклерських, рієлторських контор (агентств нерухомості), банкоматів; ресторанів з нічним режимом роботи; торговельних об’єктів з продажу автомобілів; торговельних об’єктів з продажу ювелірних виробів, виробів з дорогоцінних металів та дорогоцінного каміння, антикваріату, зброї; операторів телекомунікацій, які надають послуги з рухомого (мобільного) зв’язку, операторів та провайдерів телекомунікацій, які надають послуги з доступу до інтернету.

Ставку на рівні 35% встановлять для: виробників реклами; салонів краси, саун, турецьких лазень, соляріїв, кабінетів масажу, тренажерних залів; зовнішньої реклами на будівлях і спорудах; організація концертів та іншої видовищно-розважальної діяльності; ресторанів; приватних закладів охорони здоров’я та суб’єктів господарювання, що діють на основі приватної власності і провадять господарську діяльність з медичної практики; суб’єктів господарювання, що провадять діяльність у сфері права, бухгалтерського обліку та оподаткування; суб’єктів господарювання, що надають послуги, пов’язані з переказом грошей.

33% становитиме відсоткова ставка на розміщення: редакцій засобів масової інформації рекламного та еротичного характеру; тих, що засновані в Україні міжнародними організаціями або за участю юридичних чи фізичних осіб інших держав, осіб без громадянства; тих, де понад 50 відсотків загального обсягу випуску становлять матеріали іноземних засобів масової інформації; тих, що засновані за участю суб’єктів господарювання, одним із видів діяльності яких є виробництво та постачання паперу, поліграфічного обладнання, технічних засобів мовлення.

Найнижчу відсоткову ставку, у розмірі 3%, хочуть встановити на розміщення закладів соціального обслуговування для сімей, дітей та молоді, що утримуються за рахунок місцевого бюджету, зокрема, центрів соціально-психологічної реабілітації дітей, соціальних гуртожитків для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, соціальних центрів матері та дитини, центрів соціально-психологічної допомоги, центрів реабілітації дітей та молоді з функціональними обмеженнями, центрів для ВІЛ-інфікованих дітей та молоді.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus