USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.98

Луцький бюджет за рік може отримати до 8 млн за оренду комунального майна

14 Червня 2018 18:45
Список закладів, які орендують майно міської комунальної власності за символічні суми, переглянуть та визначать для них ринкові тарифи оренди. Передбачається, що таким чином вдасться отримати до міського бюджету 8 мільйонів гривень щороку.

Про це під час ефіру на ТРК «Аверс» 13 червня розповів радник Луцького міського голови Ігор Поліщук.

На липневу сесію виноситимуть питання про вартість оренди комунального майна. Ігор Поліщук зауважив, що за попередні роки бюджет міста втратив величезні кошти, у тому числі, внаслідок незрозумілих цін на оренду комунального майна. В той час, коли метр квадратний комерційних площ коштує у місті від 100 до 200 гривень, залежно від мікрорайону, стану приміщення, поверху, комунальне майно надавали в оренду за 20-40 гривень за метр квадратний, хоча воно було нічим не гірше, ніж приватне майно. Таку ситуацію радник міського голови вважає неприйнятною. Торік за оренду комунального майна отримали лише 2,5 мільйона гривень. Тож тепер на сесію виносять проект рішення про приведення вартості оренди комунального майна до ринкових цін.

Зі слів радника міського голови, є багато випадків, коли в медичних установах орендують приміщення аптеки та різноманітні лікувальні установи за копійки, хоча у приватних власників вони орендують приміщення за десятки тисяч гривень. Отже, приведення цін оренди комунального майна у відповідність до ринкових дозволить збільшити надходження у міський бюджет до 8 мільйонів гривень лише за цією статтею. Цей крок, на думку Ігоря Поліщука, потрібно було зробити ще декілька років тому, переглянувши величезну кількість орендарів, які орендують комунальні приміщення за гривню на рік. Отже, ціни на оренду комунального майна приводитимуть у відповідність до середньозважених ринкових по Луцьку.

Проект рішення вже обговорювали під час круглого столу. Наприклад, для аптек оренда приміщень медичних закладів становитиме від 150 гривень за метр квадратний (зараз вона становить 30-50 гривень). Розмір оренди переглядатимуть залежно від виду діяльності: спортивні секції сплачуватимуть символічні суми, заклади громадського харчування платитимуть більше, а ломбарди, аптеки, нічні клуби також матимуть відповідні коефіцієнти. Для ветеранських організацій, організацій осіб з інвалідністю пільгову ціну оренди збережуть.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus