USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

На Волині дітям бійців АТО допомагають подолати страхи війни

7 Листопада 2015 22:28
30 дітей волинських військових стали учасниками проекту з психологічної реабілітації, - повідомляють організатори.

Війна на сході України стосується не тільки військових, але й їніх родин. Особливо від військових дій страждають саме діти.Протягом останнього року у психологів по всій країні психоемоційний стан дітей, чиї батьки знаходяться в АТО, викликає занепокоєння. Волинь не є виключенням. Майже в кожній школі області навчаються діти, чиї тато чи мама є військовими, задіяними в АТО.

Протягом осінніх канікул діти віком 14-17 років з Луцька та Маневич, чиї батьки є воїнами АТО, змогли відвідати Камянець-Подільський, Хотин, замок в Дубно, монастир в Бакоті та печери в Кривче. Крім того щодень з підлітками працювали психологи.

«Ця поїздка – лише перша частина реалізації проекту. Так, попереду – фотопроект та зйомки соціального відео-роліку. Ми не нав’язуватимемо учасникам власну думку, хочемо втілити їх ідеї. Сподіваємось, що все вийде, бо молодь, що з нами була ці 5 днів дуже талановита та креативна», - розповідає про проект голова ГО «Інститут волонтерства та громадської співпраці» Юлія Євпак.

Мета проекту - привернути уваги до підростаючого покоління, яке безпосередньо на собі відчуває всі негативні наслідки війни.

«Дуже важливо саме зараз почути ту категорію молоді, чиї батьки – воїни АТО. Не відгороджуватися від них, не намагатися не визнавати їхні страхи. Невисловлені страхи потім трансформуються у нічні кошмари, зміни в поведінці тощо. Запобігти цьому ми намагалися протягом табору за допомогою різних ігор та арт-терапії», - розповідає одна з тренерів проекту Оксана Ганущак.

Табір організувала ГО «Інститут волонтерства та громадської співпраці» за сприяння відділу у справах сім’ї та молоді Луцької міської ради в рамках проекту «Діти України» за фінансової підтримки МФ «Відродження».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Учасник АТО Показати IP 8 Листопада 2015 17:14
А яким чином відбір літей проводили. Бо вперше чую про такі заходи????
Учасник АТО Показати IP 8 Листопада 2015 20:42
Ні разу ніхто не пропонував!!! Міська рада навідь по виділенню земельноі дідлянки відмовила, каже - мовляв немає. Як для Чорнухи, то є, а для бійців, які реально воювали - зясь. Принципово не голосував, та голосувати не буду. Із двух п.......в вибирати кращого????!!!! Нехай бабці вибирають, для них це свято, коли можна одягнути нову хустку на голову.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus