USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.75 39.95
  • PLN 9.70 9.85

На Волині досі не вирішили питання виділення ділянок учасникам АТО

16 Липня 2015 13:16
Майже 2300 учасників АТО та членів родин загиблих вояків отримали відмову у наданні земельної ділянки, а для тих, хто отримав позитивне рішення часто не можуть знайти ділянку.

Про це йшлося під час розширеної наради з земельних питань у Волинській облдержадміністрації 16 липня.

Як повідомив заступник голови Волинської облдержадміністрації Сергій Кошарук, за наявною оперативною інформацією, з 15 липня минулого року по 9 липня 2015 року на Волині надійшло 4548 заяв від учасників АТО та членів родин загиблих на отримання земельних ділянок (перше місце серед областей України).

Ухвалили 2264 позитивних рішення про надання таких земельних ділянок. Як свідчить аналіз звернень, найчастіше звертаються, щоб отримати ділянки під житлову забудову (до прикладу, у Луцьку надійшла 791 заява, у Ковелі - 256).

Найбільше ділянок наразі виділили у Ковелі та Володимирі-Волинському. Оскільки приблизно 2300 заявників отримали відмову, розглядають можливість виділення земельної ділянки найближчої до бажаного місця.

Представник обласного координаційного центру допомоги учасникам АТО Катерина Віжевська зазначила, що позитивне рішення не означає, що ділянку виділили. Так, часто, коли учасники АТО пишуть заяви на отримання ділянки на конкретній вулиці, рішення є позитивним, але згодом їм пропонують ділянки на іншому масиві. Відповідно, заявники звертаються до сільських голів, а ті просять їх писати відмову та подавати нову заяву. Вона просила владців вплинути на сільських голів, аби ті вивісили зразки заяв та пояснювали бійцям, як потрібно писати цей документ. Також вона звернула увагу на відсутність земельних ділянок у Рожищі та Рожищенському районі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus