USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.94

З учасників АТО на Волині вимагали гроші за виділення ділянок

1 Березня 2016 14:03
З учасників АТО на Волині вимагають гроші нібито за сприяння їм у виділенні земельних ділянок. Про це заявив начальник Головного управління Держгеокадастру у Волинській області Василь Василенко. З його слів, такі випадки були у Володимир-Волинському та Шацькому районах. В останньому мова йде про доволі «великі» суми.

Про це стало відомо сьогодні, 1 березня, під час першого засідання робочої групи при ГУ Держгеокадастру в області з питань надання земельних ділянок учасникам АТО, - інформує Слово Волині.

Зі слів Василенка, факти зловживання виявили також у роботі фірм, що займаються розробкою проектної документації.

Мовляв, в області встановили вартість розробки документації для учасників АТО на рівні 700-900 гривень, а для родин загиблих АТОвців ця послуга повинна надаватись безкоштовно. Втім, є випадки, коли з військових вимагали 1300-1500 гривень за виготовлення проектної документації, в тому числі з родин загиблих. Деяким волинянам уже повернули кошти.

До слова, ринкова вартість виготовлення проектної документації на одну земельну ділянку в області – близько 1800 гривень.

«Якщо хтось платив більше тисячі гривень за це, повідомляйте. В нас проектних організацій є дуже багато. Не хочеш робити за 700 гривень, не роби взагалі – хай зробить хтось інший», - підкреслив Василь Василенко.

Окрім цього, головний земельник області попросив учасників АТО повідомляти йому, якщо органи місцевого самоврядування виділяють непридатні для використання ділянки – на болоті або ж такі, до яких неможливо підвести комунікації тощо.

До слова, Інформаційне агентство Волинські Новини повідомляло, що сім’ям лучан, які загинули в АТО, надали земельні ділянки без можливості доїзду до них.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЯК УЧАСНИКАМ АТО НА ВОЛИНІ (НЕ)ВИДІЛЯЮТЬ ЗЕМЕЛЬНІ ДІЛЯНКИ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
Тарас Чурило Показати IP 1 Березня 2016 14:07
Оце повага до хлопців
Ірина Таран Показати IP 1 Березня 2016 14:54
Посадити хоча б одного чиновника причетного до цього і тоді буде порядок
Хлоп Показати IP 1 Березня 2016 14:57
Палиця прийшов - порядок навів!
Анонім Показати IP 1 Березня 2016 15:35
Зато син Вальцмана ветеран АТО
алекс Показати IP 1 Березня 2016 21:46
В АТО всю чиновницьку братію
Микола Показати IP 5 Березня 2016 09:34
Я адвокат в мене наразі пять справ повязаних з невиділенням земельних ділянок в м. Володимир Волинський і на мої запити мер міста відповідей не надає, хоча хлопці самостійно знайшли вільну ділянку під гараді. Та всупереч всьому проектна документація взагалі виготовляється вже до року і мені особисто секретар міскої ради Свідерський повідомив , що якась спілка ветеранів Афгану проти виділення , хоч на громадські слухання ні один мій клієнт не був запрошений взагалі. На інші виділені зем. ділянки громадських слухань не проводилось взагалі.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus