USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.72 9.93

Хочеш бути волонтером та виїхати за кордон – плати: у Луцьку розслідують ймовірну схему наживи

9 Серпня 2023 09:02
Хочеш виїхати за кордон назовсім або у власних справах і повернутись назад в Україну – плати гроші. Чи існувала така схема чи ні – нині з’ясовують у Луцькому міськрайонному суді. Правоохоронці звинувачують у незаконному переправленні волонтера благодійного фонду «Допоможемо Україні». Керівниця цієї благодійної організації – скандально відома у Луцьку Наталія Кушнір. Щодо неї теж відкрили кримінальне провадження.

Про це йдеться у сюжеті телеканалу «Аверс».

Правоохоронці переконані, що керівниця благодійного фонду разом зі своїм спільником організували незаконне переправлення військовозобов’язаних чоловіків за кордон за допомогою системи «Шлях». Торік їх обох затримали, а тепер уже судять. Про це повідомляли і в Офісі Генпрокурора.

Підсудний уже вніс заставу у 198 тисяч гривень. Саме такий розмір застави визначив суд, повідомляє прокурор.

Читати ще: Має 24 квартири і десятки судових справ: що відомо про лучанку, яка за $3-4 тис. допомагала чоловікам виїхати за кордон

Правоохоронці розповіли, що через благодійний фонд підозрювані вносили до системи «Шлях» військовозобов’язаних чоловіків під виглядом водіїв для перевезення гумдопомоги. Мовляв, робили це за кругленьку суму. На думку слідчих, за таку послугу гроші могли брати і з тих, хто хотів виїхати з України назавжди, і навіть з тих, хто планував повернутися назад.
«Сказав: «Якщо ти хочеш виїхати за кордон, то потрібна певне сума, але ти повинен протягом 30 днів повернутися і привезти на фонд гумдопомогу». Він назвав суму в тисячу євро«, – сказав на суді свідок.

Читати ще: Хоче 700 тис. грн компенсації: в Луцьку скандальна підприємиця судиться з міськрадою

Наразі у справі допитані усі свідки та досліджені всі матеріали.

«Фактично залишився лише допит обвинуваченого і дебати. Це десь кінець місяця. Відносно обвинуваченого ухвалено рішення про тримання під вартою з альтернативою застави. Заставу він сплатив», – розповів прокурор Віктор Сіжук.

Читати ще: Вніс у систему «Шлях»: на Волині підприємця, який переправив чоловіка за кордон, оштрафували на 51 тис. грн

Сам підсудний коментувати цю справу не хоче. Не на камеру розповів, що його разом із Наталією Кушнір не затримували. Каже, що не винен, і обіцяє поспілкуватися із журналістами вже після оголошення вироку.

А от провадження щодо самої керівниці фонду Наталії Кушнір розглядають у Києві. В Луцьку жінку свого часу визнавали винною у тому, що понабирала мільйонних кредитів від імені своїх працівників. Але кримінальна справа їй зійшла з рук – від відбування покарання її звільнили. Чим завершиться історія із благодійництвом – стане відомо уже незабаром.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
Анонім Показати IP 9 Серпня 2023 09:46
це далеко не єдині, хто таким займається у Луцьку і нашій області. За 'професією' рішали вже десятиліттями то тут, то там, зараз вони шастають спокійно за кордон у своїх справах, ще й інших за гроші відправляють, а прикриваються волонтерством. Правоохоронці наші погано працюють, а швидше за все всі там зав'язані - прокурори, судді, прикордонники і т.д.
ще не зовсім свідоми Показати IP 9 Серпня 2023 09:49
То якийсь капець. Я вже думав ту шахрайку давно вже на той світ відправили. А воно ц досі клигає
Народна прокуратура Показати IP 9 Серпня 2023 10:27
Непокаране вчасно зло породжує вседозволеність. Якби суд над цією аферюгою не волокітився роками, не було б нових шахрайств
Kolyan Показати IP 9 Серпня 2023 10:43
Треба було робити легальну схему для перетину, і наповнювати казну. Хто хоче втікти, - втіче… Але, як завжди відкрили чергову «дирку» для корупції. Блазні при владі, можуть тільки так. Самі настворювали проблем, і самі рішають, шкода, що ціна інколи завелика їх помилок :(
Микола до Kolyan Показати IP 9 Серпня 2023 12:24
Є легальна схема перетину - політична, медійна вага. А все інше... Корупція. Корупція це спосіб зекономити свій ресурс (час, гроші, etc) при наявній законній процедурі, яка ці ресурси вам не економить. Це я до того, що якщо зараз сміливці ризикнути виїжджають за десятку, то легально це буде точно не дешевше. Як пропонуєте фінансово оцінювати пріоритет виживання монаха УГКЦ, в'язня, продавця на ринку, хіпстера. Фіксована ціна залишить за бортом теж гідних зберегти здоров'я громадян, а гідні всі. Індивідуальний же підхід веде до корупції, він і так діє під іншими назвами. Держава не може піти на кроки, які покажуть незручну статистику в умовах війни. Сама поява такої легальної схеми продемонструє сумнів влади у доцільності існування держави. Майже не існує таких реалістичних обставин, при яких з'явиться опція "платний виїзд". По суті вже й так діє бронювання, котре декому виграє пізніше місце в черзі.
Насмішили Показати IP 9 Серпня 2023 19:52
Директор Західшини Тарас тільки так і займається"волонтерством" Виїзжає в Швецію за шинами, ввозить їх нелегально як гуманітарку, сплачує в фонд типу благодійний внесок. І рже з українців, які не можуть дозволити собі виїхати за кордон. І він не один такий. Кум прокурор. Крапка.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus