USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.96

На Волині дитину змусили переписати ДПА: не повірили в 3 бали

10 Серпня 2018 07:00
Мама дев′ятикласника Ірина Герба розповіла, що 5 червня директорка школи в селі Озеро безпідставно змусила її сина Романа переписати державну підсумкову атестацію з математики, яку той написав на 3 бали.

Про це йдеться у сюжеті телеканалу Нова Волинь.

Роман склав іспит, а через півгодини хлопця викликали в школу, аби він переписав атестацію. Мовляв, переписуй, бо списав. Вдруге учень написав роботу на 1 бал.

Вчинок директорки обурив батьків. Зараз місцеві відправляють дітей вчитися до інших сіл або ж до райцентру.

«У мене навчаються тут троє діток. Один навчався до 6 класу, з половини 7-го класу я його забрала в село Сокиричі через те, що дитину постійно принижували, занижували оцінки», – розповіла мама Наталія Мізерюк.

Зі слів жінки, в іншій школі дитина почала набагато краще вчитися.

Директорка школи в Озері Світлана Степанюк нині у відпустці. Натомість жителька села Тетяна Котельчук запевнила, що всі розповіді батьків – наклеп.

Перший заступник Ківерцівської райдержадміністрації Юліан Таранчук розповів, що від батьків на директорку школи надійшли скарги. В основному через те, що були порушення прав дитини. На місце виїхала комісія з відділу освіти, взяли всі матеріали. Після виходу з відпустки директор школи буде давати пояснення.

Батьки наголосили: якщо на заяви не відреагують, то вони не впустять дітей 1 вересня до школи.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
Я Показати IP 10 Серпня 2018 09:26
ДПА було 2 місяці тому. Чому тільки зараз притензії???
Лучанан до Я Показати IP 10 Серпня 2018 10:34
Претензії були ще 2 місяці назад ... Але наше управління освіти на це свавілля ні як не реагує... Батьки відмовляються з 1-го вересня відпускати своїх дітей в цю школу.
Мама Показати IP 10 Серпня 2018 13:20
От цікаво перевала дитину "Бо четверо циган,і тільки троє-українці" А цигани це що не люди???? Чи їхнім дітям не можна до школи ходити бо там навчаються якісь "обдаровані"? До ромської національності я ніякого відношення не маю але вважаю що діти вони одинакові,і всі мають право на освіту.
Анонім Показати IP 10 Серпня 2018 15:00
Було 3 стало 1, вундеркінд
Ого Показати IP 10 Серпня 2018 17:33
Школи України потихеньку перетворюються в освєнцими ... А "педаги" у есесівців -наглядачів !
111 Показати IP 10 Серпня 2018 23:25
За цей час поки, мамо, бігаєте і кричите, краще б позаймалися з своєю дитиною. А то 3 - досягнення було. Стало 1 - така прикрість. Кореспондентів викликати можна, а підготувати дитину до ДПА чогось не вистачає.... ДУЖЕ РОЗУМНІ ЗАРАЗ БАТЬКИ СТАЛИ, ТІЛЬКИ НЕ ТАМ ДЕ ПОТРІБНО.
Нінель Показати IP 11 Серпня 2018 11:28
Трійка -це теж незадовільна оцінка,для чого було переписувати ДПА,на якій підставі це було зроблено,на скільки це законно? Якщо дитина пише ДПА на 1,то це питання в першу чергу до вчительки,яка не вважала за потрібне працювати з цим учнем, чи не вміє донести матеріал як потрібно,то ж переатестацію потрібно робити саме вчительці та директору школи. Погоджуюся,що не всім дітям дається математика,але,щоб АЖ 1?! Швидше за все дитина розхвилювалася так,щоі не змогла взагалі зібратися.
Коза до Нінель Показати IP 13 Серпня 2018 12:01
Угу, вчителі "винні". Не знає - значить вчитель "винен". Це не завжди так. Були вчителі, які не можуть пояснити, але в більшості діти самі не хочуть вчитись (а є й такі що й права качають). Тому що в поганих, що в хороших вчителів були погані оцінки в тих дітей. Мені здається обов"язкову освіту пора зменшити. Вивчили читати, писати і рахувати і досить. А далі конкурс і тим, хто хоче, безкоштовна освіта, а інші за кошти батьків.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus