USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.80 9.95

На Волині госпіталізували дітей після проби Манту?

18 Березня 2014 11:15
У п’ятницю в школі учням молодших класів села Куснище Любомльського району медики робили проби Манту, після цього троє з них потрапили до Любомльської центральної районної лікарні. Спеціально створена комісія вивчає, з чим пов’язане раптове погіршення самопочуття школярів, інформує «Волинь-нова».

Як повідомив заступник начальника обласного управління охорони здоров’я Валерій Руцький, учнів уже виписали з медичного закладу. Лікарі, які надавали їм допомогу, не пов’язують занедужання дітей із проведенням туберкулінових проб, але до з’ясування всіх обставин ці діагностичні процедури призупинили. На думку медиків, далося взнаки те, що в школі було дуже душно, діти ослаблені, втомлені, мають проблеми зі здоров’ям.

Спеціалісти вважають, що проба Манту є нешкідливою як для здорових дітей, так і для тих, хто має хронічні соматичні захворювання. Тому перед проведенням туберкулінодіагностики не передбачене попереднє медичне обстеження. Протипоказана проба Манту при шкірних та інфекційних захворюваннях, алергічних станах та епілепсії. Враховуючи загрозу поширення туберкульозу, відмовлятися від цієї процедури лікарі не радять. Батьки ж вимагають, щоб медики відповідальніше ставилися до її проведення.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 12
аяяй Показати IP 18 Березня 2014 11:46
мабуть таки ця проба вже давно не дієва а нічого нового не придумали
еге ж до аяяй Показати IP 18 Березня 2014 12:31
Ця проба не має ні на що діяти, це не прививка, вона лише виявляє опірність організму до туберкульозу, це "ПРОБА".
Проба манту до еге ж Показати IP 18 Березня 2014 17:08
я ослаблений вірус тому коли потрапляю у ще слабший організм я воюю і незавжди я ослаблена якщо мене тримати з порушеннями я ще огог яка сильна зараза
123 Показати IP 18 Березня 2014 12:38
Якщо не має ні на що діяти, то чому призупинили?
еге ж Показати IP 18 Березня 2014 12:41
тому що може бути алергія у дитини на складники проби, чи неякісний туберкулін. проведуть дослідження - буде ясно.
Луцьк Показати IP 18 Березня 2014 13:28
Хто цю пробу пепревіряв чи перевіряє.Це Богатирьова привезла з Гондурасу. Люди не давайте робити ніяких прививок- це смертоносна вбивча будь-ка вакцинаНі один лікар чи олігарх не робить ніяких привико ціїєю отрутою..Ніхто зараз нічого не перевіряє.Це знищення нашого народу. Не давайте вбивати своїх діток .Хай роблять собі і своїм діткам наші долбані хабарники -медики.Кому ви вірите.
543 до Луцьк Показати IP 18 Березня 2014 13:55
Таке можуть писати люди, які не мають ніякого поняття про вакцинацію. А прививки робити в будь-якому разі треба, якби це була неякісна вакцина, то випадків було б набагато більше, адже і ампулі 15 доз - це просто збіг обставин.
Rh(+) до 543 Показати IP 18 Березня 2014 17:44
Вам же написали, що це не вакцина. І до щеплень немає відношення. Чесно кажучи не сприймаю цю пробу. В 21 столітті вона не потрібна. Своєму сину ні разу не робив. А от вакцинація інша справа. Вакцинувати потрібно обовязково!!! Якщо, звісно, немає протипоказів. Реакція може бути і від якісної вакцини. Летальні випадки бувають і в США і в Європі. НАРОД НЕ ВІДМОВЛЯЙТЕСЬ ВІД ЩЕПЛЕНЬ!!!
Ваня Показати IP 18 Березня 2014 13:32
Яке дослідження, хто його буде робити. Що буде ясно. Скільки діток померло від прививок.Це доказували, професори, ні ніхто не визнав,що це трутка , а не туюеркулін. До еге ж ви, що в ще щось вірите. Кому буде ясно вам. То ведіть своє дитину чи внуку і робіть прививки.Це не буберкулін, а трутка,підтримую вищий комент
читач Показати IP 18 Березня 2014 22:21
Просто жах! По-перше преса пише, що не треба медичний огляд,а законодавством це передбачено! Дійсно, чому призупинили пробу Манту,якщо не від цього вся проблема? Тепер лікарі хочуть зняти з себе цю відповідальність!!!
уточнив Показати IP 18 Березня 2014 22:24
Не троє а п'ятеро дітей госпіталізовано! А взагалі на стан здоров'я скаржилися близько 15 дітей.
яна Показати IP 19 Березня 2014 08:55
халатність медиків просто лякає!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus